Nieuws

Grootste reisbeurs USA en Canada in Zeist

Volgend jaar op vakantie naar de USA of Canada? Op 4 en 5 november vindt de USA & Canada Reisbeurs plaats in Hotel Figi, Zeist.

Op deze grootste gespecialiseerde reisbeurs voor Noord-Amerika zijn rond de veertig reisspecialisten aanwezig om geïnteresseerde bezoekers te inspireren over de uitgebreide reismogelijkheden in deze twee landen.

Wie zijn er?
Specialistische reisorganisaties zoals SNP Natuurreizen, Askja, GoCanada maar ook grotere partijen zoals NBBS Reizen, TUI, de Jong Intra vakanties en Tenzing Travel. Als aanvulling hierop zijn er ook luchtvaartmaatschappijen, camper- en motorverhuurders en buitenlandse verkeersbureaus zoals Florida, Portland en Yukon aanwezig.

Films en presentaties
Gedurende de gehele beurs zullen er informatieve presentaties plaatsvinden welke worden gehouden door de deelnemers. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden worden er daarnaast interessante films afgespeeld en kunnen bezoekers een kijkje nemen in twee verschillende campers die buiten het pand staan opgesteld. 

Openingstijden en entree met korting
De reisbeurs is geopend op zaterdag 4 november en zondag 5 november a.s. van 10:00 uur tot 17:00 uur. De entreeprijs is €10,- en als je de kaarten via AmericA Magazine besteld, dan krijg je maar liefst 50 procent korting! Met de code betaal je dus slechts €5,-. Hoe kun je deze korting krijgen? Heel eenvoudig. Ga naar www.usacanadareisbeurs.nl en gebruik de code “Lezers America 2017”.


Air Transat: op reis naar Canada?


Air Transat, de grootste vakantieluchtvaartmaatschappij van Canada, heeft het boekingsseizoen voor 2018 geopend. Vluchten voor volgend jaar zijn nu boekbaar.

Zowel consumenten als partners in de reiswereld kunnen vanaf nu Air Transat vluchten voor volgend jaar boeken. Hiermee zijn stoelen meer dan een jaar voor vertrek beschikbaar. Touroperators kunnen nu al starten met het samenstellen van hun pakketreizen naar Canada en consumenten die een los ticket willen boeken voor 2018 kunnen dat per direct doen.

Vluchtschema
Het vluchtschema voor 2018 vanuit Nederland en België is zowat gelijk aan dat van 2017. Op 19 april 2018 is de eerste vlucht van Amsterdam naar Toronto en op 5 mei naar Vancouver. Daarna loopt de frequentie van de directe vluchten door tot vier vluchten per week naar Toronto, drie naar Vancouver en een naar Calgary. De eerste vlucht vanuit Brussel naar Montréal vindt plaats op 30 april 2018. Vanuit België worden er tot drie directe vluchten per week aangeboden. Het gehele vluchtschema is bijgevoegd.

Binnenlandse vluchten
Dit jaar zijn extra binnenlandse vluchten toegevoegd zodat reizigers naar Canada meer overstapmogelijkheden hebben. Zo is Montréal vanuit Amsterdam gemakkelijk bereikbaar door de binnenlandse vlucht vanuit Toronto. Ook is het goed mogelijk tijdens een vakantie zowel de west- en oostkust te combineren door het grote aanbod aan binnenlandse vluchten.

Nieuwe maaltijden 
Ook zijn dit jaar nieuwe maaltijden aan boord geïntroduceerd. Zowel in Economy als in Club Class krijgen passagiers nieuwe maaltijden geserveerd. Van Europa naar Canada is er in de Economy Class keuze uit drie warme gerechten die dagelijks vers bereid worden. In de Club Class kunnen passagiers een keuze maken uit het Chef Menu van de Canadese chef Daniel Vézina. Deze worden geserveerd met een kaasplateau, dessert en glas wijn. Voor Economy Class passagiers zijn deze maaltijden ook beschikbaar tegen betaling.
Consumenten kunnen hun vluchten boeken via www.airtransat.nl of via het callcenter door te bellen naar 00800 872 672 83. Voor agenten zijn de 2018 vluchten via alle GDS systemen boekbaar.


Grand Canyon State

Met een bijnaam als The Grand Canyon State is het duidelijk waar de meeste aandacht in Arizona naar uitgaat. Maar er is zoveel meer te zien en te doen in deze staat, die voor een groot gedeelte uit woestijn bestaat, terwijl een ander gedeelte wordt gevormd door het Colorado Plateau met z’n prachtige nationale parken. AmericA trok naar Arizona en portretteert de staat in een drieluik. In de tweede editie (zomer 2017) aandacht voor de mooiste parken in het noordoosten van Arizona, waarbij de Grand Canyon slechts één van de pareltjes blijkt te zijn.