Aankomende evenementen en jubilea in The Great American West

In de Great American West-staten Idaho, Montana, North Dakota, South Dakota en Wyoming is altijd wel iets leuks te beleven. Of het nu gaat om een klassieke Western rodeo, een traditionele viering van de Native American cultuur of een winterwonderlandervaring, er is voor elk wat wils in deze vijf staten. Kom tot rust tijdens je roadtrip en neem deel aan een evenement waar je locals ontmoet en kan genieten van lokale favorieten gerechten en/of snacks! Lees verder en plan jouw reis rond deze unieke evenementen.

Beleef wintermagie in Caldwell – in Idaho

De stad Caldwell in Idaho verandert elk jaar in een winterwonderland vanaf het weekend voor Thanksgiving tot de eerste week van januari. Meer dan 1 miljoen (!) LED kerstlichtjes sieren de stad en geven de straten een kleurrijke gloed. De lichtjes bedekken bomen, gebouwen en bruggen, waardoor de stad betoverd lijkt. Bezoekers kunnen schaatsen onder de lichtjes op een grote openluchtschaatsbaan en genieten van een zingende kerstboom op Indian Creek Plaza. De openluchtschaatsbaan is geschikt voor schaatsers van alle niveaus en er zijn schaatsattributen beschikbaar. Een bezoek aan Caldwell in de winter brengt je gegarandeerd in de Amerikaanse kerstsferen.

Beleef wintermagie in Caldwell
Beleef wintermagie in Caldwell
Foto: Southwest Idaho Travel Association

Mijlpalen in kunst en cultuur in Cody – in Wyoming

In 2024 viert de kunstscene in Cody Yellowstone diverse mijlpalen. Een van de bekendste sculpturen, The Scout bestaat dan 100 jaar. Deze enorme bronzen sculptuur is een belangrijk onderdeel van het Whitney Western Art Museum en het Buffalo Bill Center of the West. Het kunstmuseum zelf bereikt ook een mijlpaal, het bestaat namelijk 65 jaar. Cody Yellowstone is uitgeroepen tot een van de beste kleine kunststeden en er zijn verschillende andere plekken waar bezoekers de kunstzinnige kant van Cody kunnen ontdekken bijvoorbeeld het By Western Hands Museum & Gallery en de Cody County Art League, een non-profitorganisatie die al 60 jaar lokale kunstenaars promoot. Daarnaast viert Shoshone Lodge & Guest Ranch, een populaire ‘dude ranch’, volgend jaar ook 100 jaar aan gastvrijheid. Deze historische lodge biedt all-inclusive ranchervaringen, waaronder accommodatie, paardrijden en cowboy-entertainment.

Mijlpalen in kunst en cultuur in Cody
Cody Yellowstone
Foto: Cody Yellowstone Country

Ga voor lokale favorieten evenementen naar Billings – in Montana

In Billings zijn er veel evenementen waar je kunt genieten van de lokale cultuur. In 2024 viert het Yellowstone Art Museum (YAM) haar 60e verjaardag. Dit museum, opgericht in 1964, richt zich op hedendaags werk uit de noordelijke Rockies en verzamelt kunst uit alle historische perioden, met een nadruk op kunstenaars uit Montana en het Amerikaanse noordwesten. Het museum herbergt de grootste collectie tekeningen, schilderijen, boeken en memorabilia van de cowboy-illustrator Will James. Zijn werk portretteert het dagelijks leven van de late 19e en vroege 20e eeuw. Andere evenementen in Billings zijn onder andere de Montana Fair, met rodeo wedstrijden en countrymuziek, en Burn the Point, een viering van 1950 Americana met ‘muscle cars’ en popmuziek uit die tijd. Gegarandeerd old-school Amerikaanse sferen!

Billings
Foto: Visit Billings

Plannen maar! Een marathon in Fargo – in North Dakota

Amerika’s ‘Best Small-Town Race’ in Fargo, North Dakota bestaat 20 jaar en wordt gevierd van 28 mei tot 1 juni 2024. Dit festival duurt een week en biedt meer dan 50 livebands en de hele stad (en omstreken) komt samen om te genieten van de sfeer. Er zijn zeven evenementen om aan deel te nemen, waaronder de hele en halve marathon, de Friday Night 5K, de Furgo Dog Run en de Cyclothon. Het hoogtepunt van het festival is de 27 mijl Race Party, met muziek, lekker eten, koud bier en heel veel “small-town” gezelligheid. Het marathonparcours is gecertificeerd door de USATF en gekwalificeerd voor de Boston Marathon. Een uniek evenement om nieuwe PR’s (Personal Records) te bereiken in je hardlooptraject. Sluit je aan bij dit buitengewone jubileum en ervaar de sfeer van Amerika’s “Best Small-Town Race”.

Een marathon in Fargo
Een marathon in Fargo
Foto: Visit Fargo-Moorhead

Ontdek Native- en cowboycultuur in Rapid Cityin South Dakota

In Rapid City worden cowboy- en Native American evenementen gehouden waarmee de cultuur gevierd wordt. Een hiervan is de Black Hills Stock Show en Rodeo. Dit 10-daagse extravaganza laat de rodeosport op grootse wijze zien, met meer dan 300 stands, non-stop rodeo-actie en een levendig bierfestival. Het belooft plezier voor zowel doorgewinterde cowboys als bezoekers. Een ander evenement is de Black Hills Powwow, dat elk jaar in oktober plaatsvindt. Hier vier je de Native American cultuur bij een van de grootste powwows van het land. Er komen dansers, zangers, ambachtslieden en bezoekers van over het hele land samen. Voor degenen die voor het eerst naar een powwow gaan, zijn er lessen beschikbaar die je de betekenis van de bewegingen leert of deel te nemen aan de Wacipi 101-lessen.

Rapid City
Rapid City
Foto: Visit Rapid City

Vier de feestdagen en rodeocultuur in Denverin Colorado

Geen andere stad creëert zo’n magische feestdag als Denver. De hele stad is prachtig versierd met lichtdisplays en er zijn een tal van mogelijkheden qua podiumkunsten en je kunt er eindeloos shoppen voor leuke cadeaus! De National Western Stock Show & Rodeo is elke januari twee weken lang een traditie in Denver en eert het rijke erfgoed van het Oude Westen. Van 6 tot 21 januari 2024 wordt in het National Western Complex de belangrijkste veetentoonstelling, inclusief rodeo en paardenshow, gehouden. Hier zie je de beste cowboys in actie, paardenshows, veewedstrijden en veilingen. Leuk voor het hele gezin! En je scoort hier uiteraard de meest bijzondere western-outfit, accessoires en souvenirs.

Denver
Denver
Foto: Visit Denver

Voor meer informatie: greatamericanwest.nl

Foto’s: Aangeboden door The Great American West