Amerika opent grenzen per 8 november 2021!

Het was al eerder aangekondigd dat de Amerikaanse overheid de grenzen medio november weer zou openen voor internationale bezoekers en nu is het ook daadwerkelijk zover.

Op 8 november zijn de grenzen voor reizigers die volledig zijn ingeënt tegen Covid-19 weer geopend. Mensen kunnen dan weer met vliegtuigen of via land de VS binnengaan.

De reizigers moeten voor vertrek met het vliegtuig een vaccinatiebewijs laten zien en ook een recente testuitslag die aantoont dat ze niet besmet zijn met het coronavirus. Het moet gaan om vaccins die zijn goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Dat betekent dat een inenting met bijvoorbeeld het Moderna-vaccin, dat in de VS niet wordt gebruikt, geldig is als ’entreebewijs’.

De test moet niet langer dan 72 uur voor aankomst zijn afgenomen. Ook moeten reizigers desgevraagd delen met wie ze contact hebben gehad.

De Amerikanen voerden aan het begin van de pandemie een streng inreisbeleid in, waardoor het momenteel vrijwel onmogelijk is om naar het land af te reizen zonder Amerikaans paspoort of verblijfsvergunning.

Canada was al open

Canada is overigens sinds begin september 2021 alweer geopend. Vooralsnog onder de voorwaarden dat reizigers die het land bezoeken volledig gevaccineerd zijn en dat de situatie omtrent corona onder controle blijft.

Uiteraard blijft het advies voor beide landen gelden: check vooraf de laatste stand van zaken bij de desbetreffende autoriteiten en bereid je extra goed voor op je volgende reis naar Amerika en Canada.

Foto’s: Shutterstock