Barbecueën in Noord-Carolina

Een culinaire traditie is Noord-Carolina is het combineren van een barbecue met Moonshine. Als je je aangetrokken voelt tot de innovatieve eetcultuur, sterke drank en ambachtelijke bier ben je in Noord-Carolina op het juiste adres..

Een van de bekende barbecuetradities, het op hout gerookte varkensvlees, werd al in de achttiende eeuw ontdekt. De beste barbecue ervaringen kan je opdoen in de Skylight Inn in Ayden waar je het vlees eet met knapperige stukjes schil, geserveerd met een scheutje azijnsaus of in Lexington bij Lexington Barbecue, waar de varkensschouders worden geserveerd met tomatensaus om de azijn smaak te verminderen.

North Carolina barbecue

Wilkes County wordt ook wel Moonshine capital of the world genoemd in de dagen dat het maken van deze drank nog illegaal was. Deze werden geproduceerd en aangeboden in het geheim, tijdens donkere nachten, onder het maanlicht. Dankzij de huidige wetten kunnen distilleerders deze drank nu aanbieden op klaarlichte dag. Er gaan veel verhalen rond over de geschiedenis van Moonshine en je kan dit zelf bij een van de vele distilleerderijen ontdekken. Bij Call Family Distillers in Wilkesboro kan je allerlei memorabilia vinden en auto’s die gereden werden door de Uncatchable moonshine-runner. Elevated Mountain Distillings in Maggie Valley vertelt het verhaal van de legende Popcorn Sutton.