BBQ en bier in Missouri

Met meer dan 100 barbecue restaurants in Kansas City wordt deze stad in Missouri de Barbecue City of the World genoemd. Van de legendarische Gates Bar-B-Q en Arthur Bryants Barbecue tot kleinere restaurants die meer bekend zijn bij de lokale bevolking. Het gerucht gaat dat Kansas City meer barbecue restaurants heeft dan enig andere stad op de wereld. Er is zelfs een app, KC BBQ Experience, waar je alle barbecue restaurants op kan vinden.

Kansas City is niet de enige locatie in Missouri die je doet watertanden. In Branson vind je Danna’s BBQ & Burger Shop en Gettin’ Basted en in St. Louis vind je Pappy’s Smokehouse en Salt + Smoke. Zorg er wel voor dat je er op tijd bij bent, zodra het vlees op is sluiten ze de deuren.

Missouri

Biergigant Anheuser-Busch is opgericht in 1857 in St. Louis en is opgebloeid tot een ware biergemeenschap. Tot de dag van vandaag zijn bezoekers welkom voor een tour door de brouwerij, waar je leert over het hele proces van zaadje tot het eerste slokje. En nog leuker, je mag het biertje zelf uitproberen!

Missouri

Bierbrouwerijen zijn in de loop van de jaren meer populair geworden. In Kansas City vind je Boulevard Brewing Company en die spant de kroon wanneer het aankomt op originaliteit. Naast zo’n 50 verschillende biersmaken, produceren ze ook cocktails en seltzers (spuitwater met alcohol). Na een tour door de brouwerij kan je in de bar genieten van een hapje en een drankje met een geweldig uitzicht over de stad. Verder worden er veel speciale evenementen georganiseerd waaronder de highlight ‘Beer Hall Bingo’ op zondagen.