Geluisterd: Blackberry Smoke – Find a Light

Tekst – Kees Schepel

Ik moet beginnen met een soort van bekentenis: na de eerste luistersessie dacht ik dat dit echt helemaal niks was. Begrijp me goed, ik heb niets tegen Blackberry Smoke of het genre waar de mannen zich in bewegen. LynyrdSkynyrd, de Allmans, Black Crowes; ik lust het allemaal best, en A Little Piece of Dixie van de heren zelf is een van mijn favorieten. Maar Find a Light? Nou, het klonk mij als een bak ongeïnspireerd riffen in de oren. Lag het aan de mix, lag het aan een zwakke productie, of lag het aan mij? Kan toch… Nou, inderdaad dus, want de doorzetter  komt nog eens ergens. Ik ben het schijfje stug terug blijven duwen, en inmiddels ben ik helemaal voor!  De eerste song, Fles And Bone, herinnert me nog steeds wel aan mijn eerste oordeel, maar daarna volgt een trits lekkere liedjes, vooral Medicate My Mind en I’ve Got This Song; lekker… De gospel in I’ll Keep Ramblin’ : ook fijn. Hoogtepunt is Let Me Down Easy, featuring Amanda Shires, die nooit teleurstelt. Kijk en luister maar eens hier. Nee, het is een fijn plaatje. Niets origineels of vernieuwends, maar een degelijk en weldoordacht werkje.

www.dgrmusic.com