Geluisterd: The Lone Bellow – Walk Into a Storm

Tekst: Kees Schepel

The Lone Bellow is Zachary Williams (zang en gitaar), Brian Elmquist (gitaar en zang) en Kanene Pipkin (zang, mandoline, bas). Gevormd in Brooklyn, New York, maar begin vorig jaar verkast naar Nashville. Daar werd hun derde album, Walk Into a Storm, opgenomen, onder leiding van sterproducer Dave Cobb (eerder werk met o.a. Shooter Jennings, Sturgill Simpson, Chris Stapleton en Jason Isbell). Alles lijkt klaar voor een soort van doorbraak, en waarom ook niet. Van folky en ingetogen, naar soulfull en uitgelaten, van bluesy tot lekker rockend; dit gezelschap beheerst het allemaal. Dat doen er wel meer, maar dit drietal (live in de regel aangevuld met bas en drums) kan daarnaast nog een behoorlijke riedel zingen. Schijnbaar zonder enige moeite komt de samenzang tot ons… heerlijk om zoiets te horen.

Is het dan origineel? hoor ik al, beantwoordt het aan de wensen van de tegenwoordige tijd? Nou, de gemiddelde dance liefhebber zal niet van pret staan te springen, maar dit is wat we dan maar zullen noemen tijdloze muziek. Geworteld in de traditie van enige tientallen jaren, Americana voor mijn part, net zo goed als zeker aan de wensen van de tegenwoordige tijd beantwoordende bands als The National en The War on Drugs. Die overigens, maar dat terzijde, beiden ook vrij aardige plaatjes hebben uitgebracht.

Een video van een live versie van Fake Roses (aangevuld met bas, drums, gestrijk en getoeter), van de vorige plaat, Then Came the Morning. Als voorproefje voor het concert op 26 januari in de bovenzaal van Paradiso.

Artist: The Lone Bellow
Title: Walk Into A Storm
Label: Netherlands
Total Tracks: 10
Contact: Ingmar – DGR Music