Herfsteditie 2019 AmericA Magazine is nu uit!

Wij nuchtere Lage Landers vinden het maar een raar gedoe, maar vooral Spaanstalige Amerikanen vinden het een te gek evenement: Day of the Dead, oftewel Dag van de Doden. Place to be? Los Angeles. Vooral op het kerkhof natuurlijk. Maar AmericA Magazine beperkt zich niet alleen tot het ‘hiernamaals’, maar trekt van hot naar her door de Verenigde Staten en Canada.

Tijdens de Calgary Stampede maken we kennis met de wereld van het Wilde Westen. De beste Ghost Towns worden op een rijtje gezet, als overblijfselen van de roemruchte goud- en zilverkoorts. We verdiepen ons in Louisiana en worden terstond verliefd op dit bijzondere stukje Amerika. In Alaska varen we de Inside Passage, de wonderschone vaarroute van Vancouver naar Alaska die bekend staat om zijn mysterieuze schoonheid en uitgestrekte wildernis. En in Californië trekken we de Golden Gate Bridge over richting The Avenue of the Giants, de majestueuze Redwoods en Sequoia’s. Ook stappen we in de iconische trein The Canadian: de wegbereider van Canada. Nog niet genoeg? Wat te denken van Old Sacramento, waar je je een weekeinde lang kunt wentelen in het roemruchte Wilde Westen-verleden van de stad ten noordwesten van San Francisco. Of van Nashville, Tennesee. Maar dan voor de amuzikalen onder ons. En in Fort Worth, Texas volgen we de cowboys en cowgirls in de Stockyards.

In American Songbook nemen we evergreens, muzikale iconen en songs, die een tijdgeest belichamen onder de loep. Met deze keer Madonna, de Queen of Pop. De First Lady kennen we allemaal wel, maar de Amerikaanse presidenten en hun families nemen ook vaak huisdieren mee naar het Witte Huis, die beroemd en geliefd werden bij het grote Amerikaanse publiek. Ofwel, First Cats and Dogs.

Elf november is ieder jaar de dag dat de Verenigde Staten haar militaire veteranen eert. Dat gebeurt al honderd jaar lang, maar het karakter van Veterans Day is in de loop der tijd wel sterk veranderd.

Smokey Bear wordt ingezet door de Amerikaanse Staatsbosbeheer om het publiek voor te lichten over de gevaren van ongeplande, door mensen veroorzaakte bosbranden. Het is de langstlopende campagne van het land en ook een van de meest krachtige.

Tot slot nog even aandacht voor de Reismarkt USA-Canada, die op zaterdag 2 en zondag 3 november 2019 plaatsvindt in Hotel Figi, Zeist. Laat je op de grootste gespecialiseerde reisbeurs voor Noord-Amerika inspireren over de uitgebreide reismogelijkheden in de USA & Canada. En anders is er nog het Americana muziekfestival op zaterdag 2 november 2019 in Spot/Oosterpoort in Groningen. Op beide evenementen is AmericA Magazine van de partij, dus kom ook hier even gerust langs bij onze stand! Voor meer informatie: www.usacanadareisbeurs.nl.

AmericA Magazine is vanaf 13 september 2019 maart voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel en via www.reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus, wat bovendien ook nog eens goedkoper is? Je kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.americamagazine.nl/abonnement.