NASCAR: de adrenaline van de speedway

Wie wel eens in het holst van de nacht is opgestaan voor de Formule 1, weet welke aantrekkingskracht ronkende motoren op het scherpst van de snede kunnen hebben. Wat op het eerste gezicht niet meer is dan een groep racewagens die in rondjes om het hardst op een zwart-witgeblokte vlag afrijden, ontpopt zich bij nader inzien als een bloedstollend strategisch gevecht, dat zonder uitzondering in een fractie van een seconde wordt beslist. NASCAR is de meest populaire vorm van autosport in de USA, en krijgt er elke week duizenden fans bij.

NASCAR

NASCAR staat voor National Association of Stock Car Auto Racing, de overkoepelende organisatie die jaarlijks verantwoordelijk is voor in totaal tien racecompetities. Daarvan zijn er vijf regionaal en twee internationaal, te weten in Canada en Mexico.

NASCAR heeft voor ieder wat wils. Autofans halen er vanzelfsprekend de meeste kilometers uit, maar ook voor de onverschillige toeschouwer is een raceweekend vol gezelligheid en benzinedampen prima te genieten. De meeste vrouwen en echtgenotes concentreren zich minder op het technische gedeelte, maar duiken met liefde in de handel en wandel van de coureurs. NASCAR is wat dat betreft een uiterst sociale sport, waar de randvoorwaarden even belangrijk zijn als de kern. Ben je eenmaal fan, dan ben je dat voor het leven. NASCAR is a way of life, waarin sponsoring een even grote plek inneemt als benzine, rubber en coureurs.

NASCAR