Nieuws

Dead wrong……

De ‘mid-term’ verkiezingen in november naderen met rasse schreden. Dat betekent typisch Amerikaanse verkiezingsspots zoals deze van de Democratische senator Joe Manchin uit West-Virginia: https://youtu.be/tNte7Vr-IJg


The Old Entrance

Aan de voet van de Canadian Rockies staat The Old Entrance. Ruim 100 jaar historie, een rivier, bos, paarden en overnachten in een teepee of in je ‘cabin with a view’ en zo nu  en dan met een trein die voorbij kreunt en steunt: www.oldentrance.ab.ca


Reizigers verdiepen zich onvoldoende in vaccinaties

Vaccinaties zijn een belangrijk onderwerp voor als je op vakantie gaat. Toch blijkt maar 63,5% van alle vakantiegangers zich vooraf te verdiepen in welke inentingen het nodig heeft. Zo zou meer dan de helft zich niet laten inenten voor landen als Turkije, terwijl dat wel geadviseerd wordt. Dat blijkt uit de Vaccinatie Enquête die online reisorganisatie dé VakantieDiscounter onlangs hield.

Voor 13% van de vakantiegangers die zich niet verdiept in vaccineren, is het een bewuste keuze. Zij geloven dat ze prima zonder kunnen. De rest van de reizigers zegt dat ze zich niet verdiept in vaccinaties, omdat deze niet nodig zijn voor de vakantiebestemming. “Dat is een risico”, waarschuwt marketingmanager Thijs Keukenmeester van dé VakantieDiscounter. Zo zou slechts 51,3% van de geïnterviewden zich niet laten inenten voor Turkije, terwijl dit wel het advies is. “Dat percentage is zelfs nog hoger bij landen als Bulgarije, Kroatië, Macedonië en Slovenië.”

16% weet niet waarvoor ingeënt is
Van degenen die zich wel laten inenten voor hun vakantie, verdiept 60% zich hiervoor op internet. 18% gebruikt de reisorganisatie waarbij het geboekt heeft als informatiebron. Populair om de inentingen te laten zetten, zijn GGD met 39,6% en de huisarts met 33,7%. Degenen die geen voorkeur hebben voor de plek om te laten vaccineren, vertegenwoordigen 11,7%. Opvallend daarbij is dat 16% van de reizigers die ingeënt is, niet weet waarvoor. De verschillen in geslacht, de provincie waarin gewoond werd en de leeftijd van de geënquêteerden ontliepen elkaar weinig.

Bron: de Vakantiediscounter


Spring Sale Canada bij Air Transat

Zoek je nog een bestemming voor de meivakantie en staat Canada nog op je bucketlist? Pak je kans en boek nu (voor 30 april) een super voordelig ticket met Air Transat voor vertrek in mei of juni en kom tot rust of ga voor avontuur in dit prachtige land! Oost of West, je kan kiezen. De all-inclusive prijzen van Air Transat zijn zeer aantrekkelijk, zowel voor Toronto, Vancouver of Calgary! Bagage, maaltijd en entertainment zijn inbegrepen, wat wil je nog meer?
Boek nu op www.airtransat.nl


Portland Oregon met Mt. Hood in de achtergrond.     Foto: Jamie Francis

Start jouw ultieme Amerika roadtrip in Portland!

In deze beetje gekke stad, heerst een echte makers-cultuur. De stad heeft meer dan 75 microbrouwerijen en je vindt er veel unieke handgemaakte producten en (kunst)galerijen. De stad is continu in ontwikkeling. De Portland Japanese Gardens (de meest authentieke buiten Japan) heeft recent gerenoveerd; op culinair gebied kan je hier je hart ophalen (check out FEAST in september); ook muziekliefhebbers krijgen geen genoeg van al het aanbod en bovendien schieten nieuwe hotels als paddenstoelen uit de grond, voor  de tweede helft van 2019 openen vijf nieuwe hotels: the Dossier, the Hoxton, the Porter, Jupiter NEXT en the Hyatt Regency. Portland staat ook wel bekend als de gateway to nature, met sneeuw, watervallen of ruige kustlijn binnen anderhalf uur rijden afstand. Dus huur een auto of camper en ontdek de prachtige staat Oregon!
www.travelportland.com


Emotioneel drama ‘The Rider’ vanaf 19 april in de bioscopen …en AmericA Magazine geeft kaarten weg!

Cherry Pickers brengt The Rider van Chloé Zhao op 19 april 2018 uit in de bioscopen. Het emotionele drama met adembenemende beelden, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, is reeds meermaals bekroond.

Brady is een rijzende ster in de rodeowereld en een talentvolle paardentrainer. Een val, waarbij een paard zijn schedel verplettert, maakt een einde aan zijn carrière. Gedesillusioneerd en wanhopig keert hij terug naar zijn thuis, het Pine Ridge Reservaat. Om weer controle te krijgen over zijn lot gaat de jonge cowboy op zoek naar een nieuwe identiteit en probeert hij te ontdekken wat het betekent een man te zijn in het hart van Amerika.

The Rider is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de jonge rodeoster Brady Jandreau, die zelf de hoofdrol speelt in het emotionele drama van Chloé Zhao (Songs My Brother Taught Me) met adembenemende beelden van cameraman Joshua James Richards. Ook de andere rollen worden gespeeld door familie en vrienden van Brady, zoals zijn autistische zus Lilly, zijn macho vader Tim en zijn beste vriend Lane Scott, die zelf na een val bij een rodeo gedeeltelijk verlamd raakte.

De film ging in première in de Quinzaine des réalisateurs, werd in Cannes bekroond met de CICAE Award in Deauville met de Grand Special Prize, in Hamburg met de Art Cinema Award) en in Athene met de Golden Athena. Op het festival van Reykjavik verzuchtte eregast Werner Herzog: “Just when you think cinema is entering a phase of stagnation, out of nowhere comes a film like that. It’s very encouraging.” Het IJslandse juryrapport: “For its uncommon sensitivity, exceptional camerawork, heartbreaking performances from non-actors and it’s remarkable ability to re-examine the concept of American masculinity, the jury has chosen to award The Golden Puffin to The Rider by Chloé Zhao.”

IndieWire: “A wholly unique slice-of-life drama” / Huffington Post: “Chloé Zhao’s The Rider is grand, suggestive and shot stunningly by cinematographer Joshua James Richards” / Variety: “The star is 20-year-old Brady Jandreau” / Screen International: “Intriguing, exquisite” /  The Village Voice: “A work of heartbreaking beauty” / The Upcoming: “Poetic” / LA Times: “Achingly beautiful

Win kaarten!
AmericA Magazine mag 3x 2 kaarten voor deze prachtige film weggeven. Kans maken? Stuur vóór 1 april een mail met je gegevens naar info@maasland.com o.v.v. AmericA – The Rider.


Stagiaire Travel & Social Media

Doe jij een opleiding Marketing & Communicatie en ben je op zoek naar een leuke en interessante stage? Is social media en reizen helemaal jouw stijl, word je enthousiast van fora, blogs, vlogs? Is je taalvaardigheid subliem en weet je op een professionele manier met woorden te spelen? Dan willen wij jou!

Wij, uitgever van de reismagazines Azië & Down Under, Nordic Magazine, AmericA Magazine en Griekenland Magazine, zijn op zoek naar een student met een goed gevoel voor tekst én beeld. Iemand die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op social media. Een enthousiasteling die voldoening haalt uit het verzinnen van leuke en originele onderschriften en het bedenken van aansprekende content. Die de mogelijkheden van Facebook, Twitter en YouTube kent. En dit bovendien weet te combineren met een meer dan gemiddelde belangstelling voor landen, culturen en reizen.

Als stagiaire van onze reisbladen:
– vertaal je de inhoud van onze magazines naar pakkende berichten op de verschillende social media kanalen die wij gebruiken
– houd je reacties in de gaten op Facebook, Twitter en Youtube en beantwoord je deze
– zoek je naar trending onderwerpen voor op social media
– schrijf je korte stukjes en plaats je deze op onze websites
– bedenk je winacties in samenwerking met de contentmanager
– bedenk je korte campagnes in het kader van lezersbinding en abonneewerving

We zoeken iemand met kennis van social media, Photoshop en WordPress. Je bent stressbestendig, verbaal sterk, creatief en houdt van aanpakken. Verder betreft het een werkstage: een onderzoeksopdracht doen is helaas geen mogelijkheid. De standplaats is Oss, dus het is handig als je in de buurt woont. Door jou gemaakte onkosten worden vergoed.

Bij onze uitgeverij ben je breed inzetbaar: dat maakt de stage leerzaam en afwisselend. Wij verwachten van jou affiniteit met online media, dat je een studie volgt op communicatief of journalisitiek vlak en dat je zelfstandig, enthousiast en efficiënt kunt werken.

Dus: Ben jij een reisjunk en wil je keihard meewerken aan ons succes? Mail dan zo snel mogelijk je CV en motivatie naar Peter van Riel via riel@maasland.com of bel naar 06 460 238 14.


De jaarlijkse bijna dood-ervaring van de Canadese bruine beer

De bruine beer heeft één hartslag per minuut en poept, plast en eet vijf maanden niet, wat een luizenleven. Om maar niet te spreken over het feit dat de bruine beer bevalt in haar slaap, zonder hier ook maar iets van te merken. De periode van winterslaap is nu aangebroken maar als het lente wordt heb je in Canada hele grote kans om tijdens je reis dit fantastische dier te spotten.

Het lichaam van de bruine beer past zich tijdens de winterslaap aan zodat de beer vijf maanden kan slapen en daar lichamelijk niet op achteruit gaat. Zo beperkt het dier zijn ademhaling tot één keer per minuut en om te voorkomen dat de beer zijn behoefte doet vormt hij een kurk van poep. De bruine beer is ook het enige zoogdier dat tijdens deze winterslaap haar jongen ter wereld brengt en omdat ze in een slaperige toestand is merkt ze hier nauwelijks iets van. De beer kiest rond december een hol uit om in te gaan slapen en pas ten tijde van de lente in te ontwaken. Bezoek de volgende plekken om beren uit hun winterslaap te spotten!

Tofino, British Columbia

Het Great Bear Rainforest in British Columbia wordt beschouwd als het grootste gematigde regenwoud ter wereld en is een populaire woonplaats voor meer dan de helft van de populatie van beren in Canada. Op het ongerepte Vancouver Island leven bruine beren en grizzlyberen. Pak de boot in Tofino, waar je bij laagtij bruine beren over de stranden ziet struinen, op zoek naar krabben en kreeften. Een gids vertelt je alles over de beren en hun manier van leven. De beste tijd om Tofino te bezoeken is tussen april en oktober, in deze periode zijn de beren wakker.

Banff & Jasper National Parks, Alberta
De bekendste natuurparken in Alberta zijn Banff National Park en Jasper National Park. De natuurparken zijn oogverblindend mooi: prachtige bergen, azuurblauwe meren, donkere bossen en warmwaterbronnen. Men schat dat er in het hoger geleden Alpengebied ongeveer 80 grizzlyberen en 60 bruine beren leven. In de periode tussen juni en september verschijnen veel beren aan het felblauwe Lake Louise in het Banff National Park. Pak de Lake Louise Gondola die je naar de top van de berg brengt voor een prachtig uitzicht.

Churchill, Manitoba
Naar schatting leven er wereldwijd 20.000 tot 25.000 ijsberen, waarvan 13.000 tot 15.000 in Arctisch Canada. Het zuidoostelijke Churchill, ook wel Polar Bear Capitol of the World, is de beste plek ter wereld om ijsberen in het wild te zien. De beste reisperiode voor het spotten van ijsberen in Churchill is in de periode tussen oktober en november. Aangezien ijsberen niet slapen tijdens de winter begint in oktober een migratie van vele ijsberen die op zoek zijn naar zeehonden op de dichtgevroren Hudsonbaai. Ga met enorme trucks, ook wel Tundra Buggy’s en Polar Rovers genoemd, op ijsbeersafari en slaap in de Tundra Lodge tussen de ijsberen.


Air Transat: op reis naar Canada?


Air Transat, de grootste vakantieluchtvaartmaatschappij van Canada, heeft het boekingsseizoen voor 2018 geopend. Vluchten voor volgend jaar zijn nu boekbaar.

Zowel consumenten als partners in de reiswereld kunnen vanaf nu Air Transat vluchten voor volgend jaar boeken. Hiermee zijn stoelen meer dan een jaar voor vertrek beschikbaar. Touroperators kunnen nu al starten met het samenstellen van hun pakketreizen naar Canada en consumenten die een los ticket willen boeken voor 2018 kunnen dat per direct doen.

Vluchtschema
Het vluchtschema voor 2018 vanuit Nederland en België is zowat gelijk aan dat van 2017. Op 19 april 2018 is de eerste vlucht van Amsterdam naar Toronto en op 5 mei naar Vancouver. Daarna loopt de frequentie van de directe vluchten door tot vier vluchten per week naar Toronto, drie naar Vancouver en een naar Calgary. De eerste vlucht vanuit Brussel naar Montréal vindt plaats op 30 april 2018. Vanuit België worden er tot drie directe vluchten per week aangeboden. Het gehele vluchtschema is bijgevoegd.

Binnenlandse vluchten
Dit jaar zijn extra binnenlandse vluchten toegevoegd zodat reizigers naar Canada meer overstapmogelijkheden hebben. Zo is Montréal vanuit Amsterdam gemakkelijk bereikbaar door de binnenlandse vlucht vanuit Toronto. Ook is het goed mogelijk tijdens een vakantie zowel de west- en oostkust te combineren door het grote aanbod aan binnenlandse vluchten.

Nieuwe maaltijden 
Ook zijn dit jaar nieuwe maaltijden aan boord geïntroduceerd. Zowel in Economy als in Club Class krijgen passagiers nieuwe maaltijden geserveerd. Van Europa naar Canada is er in de Economy Class keuze uit drie warme gerechten die dagelijks vers bereid worden. In de Club Class kunnen passagiers een keuze maken uit het Chef Menu van de Canadese chef Daniel Vézina. Deze worden geserveerd met een kaasplateau, dessert en glas wijn. Voor Economy Class passagiers zijn deze maaltijden ook beschikbaar tegen betaling.
Consumenten kunnen hun vluchten boeken via www.airtransat.nl of via het callcenter door te bellen naar 00800 872 672 83. Voor agenten zijn de 2018 vluchten via alle GDS systemen boekbaar.


Grand Canyon State

Met een bijnaam als The Grand Canyon State is het duidelijk waar de meeste aandacht in Arizona naar uitgaat. Maar er is zoveel meer te zien en te doen in deze staat, die voor een groot gedeelte uit woestijn bestaat, terwijl een ander gedeelte wordt gevormd door het Colorado Plateau met z’n prachtige nationale parken. AmericA trok naar Arizona en portretteert de staat in een drieluik. In de tweede editie (zomer 2017) aandacht voor de mooiste parken in het noordoosten van Arizona, waarbij de Grand Canyon slechts één van de pareltjes blijkt te zijn.