Nieuws

Warme band met Ottawa

De burgemeester van Canada’s hoofdstad Ottawa Jim Watson bezocht van 15-19 september 2019 Nederland. De burgemeester kwam recent nog in het nieuws toen hij ‘uit de kast kwam’. Hij was vergezeld van een delegatie van 20 vooraanstaande vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de toerismebranche. Tijdens de vijfdaagse missie werd Ottawa niet alleen gepromoot als vakantiebestemming, maar ook als belangrijke zakenbestemming. Maar het meest tot de verbeelding sprak toch wel het feit dat het binnenkort 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd. De burgemeester had ook een ontmoeting met Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet, die in 1943 geboren werd in het Civic Hospital te Ottawa, toen de Nederlandse koninklijke familie tijdens de Tweede Wereldoorlog hun toevlucht had gezocht in Canada. Niet ver van het ziekenhuis waar de prinses werd geboren, is nu een park naar haar vernoemd. Een park waar ongetwijfeld Nederlandse tulpen zullen bloeien. Want als geschenk vanwege haar dankbaarheid aan Canada gaf prinses Juliana na de Tweede Wereldoorlog meer dan 100.000 tulpenbollen, om te planten in de grond van Ottawa.

Toen de tulpen bloeiden, wekten zij snel de belangstelling van Canadezen en werden zij een toeristische attractie. Elk jaar kunnen mensen de vele kleuren van de tulpen, de Nederlandse cultuur, een internationale paviljoen, bloemschik-workshops, vuurwerk en muziek bewonderen. AmericA’s Jaap van Splunter had ook een ontmoeting met burgemeester Watson in Den Haag, waarbij Jantine van Kregten en Michael Crockatt van Ottawa Tourism aanschoven.
Voor meer informatie: www.ottawatourism.ca.


Reisbeurs USA en Canada

Op zaterdag 2 en zondag 3 november 2019 vindt de grootste gespecialiseerde reisbeurs voor Noord-Amerika plaats. In Hotel Figi in Zeist worden rond de veertig reisspecialisten verwacht om geïnteresseerde bezoekers te inspireren over de uitgebreide reismogelijkheden in de USA & Canada.

Deelnemers
Op alle twee de beursdagen worden er gratis informatieve presentaties gehouden door de deelnemers. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden worden er daarnaast interessante films afgespeeld en kunnen bezoekers een kijkje nemen in twee verschillende campers die buiten het hotel staan opgesteld. Bekijk de site www.usacanadareisbeurs.nl om te zien wie er allemaal komen en waarin ze zijn gespecialiseerd. Ook AmericA Magazine is aanwezig met een eigen stand, dus kom vooral even langs!

Kaarten met korting!
De entreeprijs bedraagt € 10,00. Als je kaarten koopt met de speciale kortingscode van America Magazine, dan ontvang je bijna 50% korting! Ga naar www.usacanadareisbeurs.nl en koop je kaarten met deze code AmericaUCRB2019 en betaal slechts € 5,25 per kaart


Dead wrong……

De ‘mid-term’ verkiezingen in november naderen met rasse schreden. Dat betekent typisch Amerikaanse verkiezingsspots zoals deze van de Democratische senator Joe Manchin uit West-Virginia: https://youtu.be/tNte7Vr-IJg


The Old Entrance

Aan de voet van de Canadian Rockies staat The Old Entrance. Ruim 100 jaar historie, een rivier, bos, paarden en overnachten in een teepee of in je ‘cabin with a view’ en zo nu  en dan met een trein die voorbij kreunt en steunt: www.oldentrance.ab.ca


Reizigers verdiepen zich onvoldoende in vaccinaties

Vaccinaties zijn een belangrijk onderwerp voor als je op vakantie gaat. Toch blijkt maar 63,5% van alle vakantiegangers zich vooraf te verdiepen in welke inentingen het nodig heeft. Zo zou meer dan de helft zich niet laten inenten voor landen als Turkije, terwijl dat wel geadviseerd wordt. Dat blijkt uit de Vaccinatie Enquête die online reisorganisatie dé VakantieDiscounter onlangs hield.

Voor 13% van de vakantiegangers die zich niet verdiept in vaccineren, is het een bewuste keuze. Zij geloven dat ze prima zonder kunnen. De rest van de reizigers zegt dat ze zich niet verdiept in vaccinaties, omdat deze niet nodig zijn voor de vakantiebestemming. “Dat is een risico”, waarschuwt marketingmanager Thijs Keukenmeester van dé VakantieDiscounter. Zo zou slechts 51,3% van de geïnterviewden zich niet laten inenten voor Turkije, terwijl dit wel het advies is. “Dat percentage is zelfs nog hoger bij landen als Bulgarije, Kroatië, Macedonië en Slovenië.”

16% weet niet waarvoor ingeënt is
Van degenen die zich wel laten inenten voor hun vakantie, verdiept 60% zich hiervoor op internet. 18% gebruikt de reisorganisatie waarbij het geboekt heeft als informatiebron. Populair om de inentingen te laten zetten, zijn GGD met 39,6% en de huisarts met 33,7%. Degenen die geen voorkeur hebben voor de plek om te laten vaccineren, vertegenwoordigen 11,7%. Opvallend daarbij is dat 16% van de reizigers die ingeënt is, niet weet waarvoor. De verschillen in geslacht, de provincie waarin gewoond werd en de leeftijd van de geënquêteerden ontliepen elkaar weinig.

Bron: de Vakantiediscounter


Spring Sale Canada bij Air Transat

Zoek je nog een bestemming voor de meivakantie en staat Canada nog op je bucketlist? Pak je kans en boek nu (voor 30 april) een super voordelig ticket met Air Transat voor vertrek in mei of juni en kom tot rust of ga voor avontuur in dit prachtige land! Oost of West, je kan kiezen. De all-inclusive prijzen van Air Transat zijn zeer aantrekkelijk, zowel voor Toronto, Vancouver of Calgary! Bagage, maaltijd en entertainment zijn inbegrepen, wat wil je nog meer?
Boek nu op www.airtransat.nl


Portland Oregon met Mt. Hood in de achtergrond.     Foto: Jamie Francis

Start jouw ultieme Amerika roadtrip in Portland!

In deze beetje gekke stad, heerst een echte makers-cultuur. De stad heeft meer dan 75 microbrouwerijen en je vindt er veel unieke handgemaakte producten en (kunst)galerijen. De stad is continu in ontwikkeling. De Portland Japanese Gardens (de meest authentieke buiten Japan) heeft recent gerenoveerd; op culinair gebied kan je hier je hart ophalen (check out FEAST in september); ook muziekliefhebbers krijgen geen genoeg van al het aanbod en bovendien schieten nieuwe hotels als paddenstoelen uit de grond, voor  de tweede helft van 2019 openen vijf nieuwe hotels: the Dossier, the Hoxton, the Porter, Jupiter NEXT en the Hyatt Regency. Portland staat ook wel bekend als de gateway to nature, met sneeuw, watervallen of ruige kustlijn binnen anderhalf uur rijden afstand. Dus huur een auto of camper en ontdek de prachtige staat Oregon!
www.travelportland.com


De jaarlijkse bijna dood-ervaring van de Canadese bruine beer

De bruine beer heeft één hartslag per minuut en poept, plast en eet vijf maanden niet, wat een luizenleven. Om maar niet te spreken over het feit dat de bruine beer bevalt in haar slaap, zonder hier ook maar iets van te merken. De periode van winterslaap is nu aangebroken maar als het lente wordt heb je in Canada hele grote kans om tijdens je reis dit fantastische dier te spotten.

Het lichaam van de bruine beer past zich tijdens de winterslaap aan zodat de beer vijf maanden kan slapen en daar lichamelijk niet op achteruit gaat. Zo beperkt het dier zijn ademhaling tot één keer per minuut en om te voorkomen dat de beer zijn behoefte doet vormt hij een kurk van poep. De bruine beer is ook het enige zoogdier dat tijdens deze winterslaap haar jongen ter wereld brengt en omdat ze in een slaperige toestand is merkt ze hier nauwelijks iets van. De beer kiest rond december een hol uit om in te gaan slapen en pas ten tijde van de lente in te ontwaken. Bezoek de volgende plekken om beren uit hun winterslaap te spotten!

Tofino, British Columbia

Het Great Bear Rainforest in British Columbia wordt beschouwd als het grootste gematigde regenwoud ter wereld en is een populaire woonplaats voor meer dan de helft van de populatie van beren in Canada. Op het ongerepte Vancouver Island leven bruine beren en grizzlyberen. Pak de boot in Tofino, waar je bij laagtij bruine beren over de stranden ziet struinen, op zoek naar krabben en kreeften. Een gids vertelt je alles over de beren en hun manier van leven. De beste tijd om Tofino te bezoeken is tussen april en oktober, in deze periode zijn de beren wakker.

Banff & Jasper National Parks, Alberta
De bekendste natuurparken in Alberta zijn Banff National Park en Jasper National Park. De natuurparken zijn oogverblindend mooi: prachtige bergen, azuurblauwe meren, donkere bossen en warmwaterbronnen. Men schat dat er in het hoger geleden Alpengebied ongeveer 80 grizzlyberen en 60 bruine beren leven. In de periode tussen juni en september verschijnen veel beren aan het felblauwe Lake Louise in het Banff National Park. Pak de Lake Louise Gondola die je naar de top van de berg brengt voor een prachtig uitzicht.

Churchill, Manitoba
Naar schatting leven er wereldwijd 20.000 tot 25.000 ijsberen, waarvan 13.000 tot 15.000 in Arctisch Canada. Het zuidoostelijke Churchill, ook wel Polar Bear Capitol of the World, is de beste plek ter wereld om ijsberen in het wild te zien. De beste reisperiode voor het spotten van ijsberen in Churchill is in de periode tussen oktober en november. Aangezien ijsberen niet slapen tijdens de winter begint in oktober een migratie van vele ijsberen die op zoek zijn naar zeehonden op de dichtgevroren Hudsonbaai. Ga met enorme trucks, ook wel Tundra Buggy’s en Polar Rovers genoemd, op ijsbeersafari en slaap in de Tundra Lodge tussen de ijsberen.