Theater tip

De Amerikaanse schrijver Kurt Vonnegut maakte als krijgsgevangene het bombardement op Dresden mee en putte uit deze ervaring om Slaughterhouse-Five, or The Children’s Crusade te schrijven.

Het boek verscheen in 1969, 24 jaar na het gruwelijke bombardement. Toen pas had Vonnegut de woorden gevonden om de absurditeit van die gebeurtenis te vangen.

Met zwarte humor, ironische gelatenheid en een bedrieglijk eenvoudige stijl breekt hij door als een van de belangrijkste schrijvers van de tweede helft van de twintigste eeuw.

Slachthuis vijf

Regisseur Erik Whien brengt het bijzondere meesterwerk van Kurt Vonnegut tot 8 mei 2022 naar de grote zaal van Theater Rotterdam, met acteurs Bram Suijker, Hannah Hoekstra en Jip van den Dool.

Slachthuis vijf

Slachthuis vijf wordt vaak omschreven als anti-oorlogsboek, maar het is alles door elkaar: existentieel, hilarisch, spannend, sciencefiction en filosofisch.

Slachthuis vijf

Whien heeft de afgelopen jaren bewezen dat hij op weergaloze manier een boek naar het toneel kan brengen. Na Revolutionary Road van Richard Yates en Verdriet is het ding met veren van Max Porter is het nu tijd voor een toneelbewerking van Slachthuis vijf.

Bron: Theater_Rotterdam_Erik_Whien/Slachthuis_vijf

FB: Theater Rotterdam

Foto’s: Sanne Peper