Carhenge en Stonehenge

Na 7 jaar wonen en werken in het VK, keerde Jim Reinders terug op het Amerikaanse nest. De herinneringen bleven en Jim besloot om een Engels icoon een plekje in Nebraska te geven: Carhenge was geboren, naar voorbeeld van Stonehenge.

Carhenge bestaat uit 39 auto’s gerangschikt in een cirkel van ongeveer 29 meter in diameter. Sommige zijn rechtop gehouden in kuilen van 1,5 meter diep, met de romp naar beneden, en bogen die zijn gevormd door het lassen van auto’s bovenop de ondersteunende modellen. Carhenge repliceert Stoneheng’s huidige vervallen toestand, in plaats van de oorspronkelijke stenen cirkel opgericht tussen 2000 en 2500 voor Christus.

Carhenge
Carhenge werd in 1987 bedacht door Jim Reinders als een gedenkteken voor zijn vader. Terwijl hij in Engeland woonde, bestudeerde hij de structuur van Stonehenge, wat hem hielp om de structuren vorm, proporties en grootte te kopiëren.

Carhenge

Andere autosculpturen werden vervolgens toegevoegd aan de locatie van Carhenge, die nu bekend staat als de Car Art Reserve. Carhenge is verschenen in film, populaire muziek, televisieprogramma’s en commercials.

Foto’s:Journeylism.nl