Derby en Golf in Kentucky

Het is lente en dat betekent dat de staat Kentucky in het teken staat van golf en Derby. Een Derby is een paardenrace waar het naast gokken op paarden ook gaat om de outfits. Het is een ware modeshow. Iedereen ziet er op zijn paasbest uit en de dames dragen vaak elegante hoeden. De meeste bezoekers komen er voor de paardenraces, maar er zijn ook bezoekers die alleen komen om de hoeden te bekijken en vooral hun eigen hoed te showen.

Derby en Golf in Kentucky

De oudste en meest bekende derby is de Kentucky Derby, deze wordt altijd op de eerste zaterdag van de maand mei gepland in Louisville. Dit ter afsluiting van het Kentucky Derby Festival dat 2 weken lang gevierd wordt. Het begint met een gigantisch vuurwerkspektakel in Louisville, het zogeheten ‘Thunder over Louisville’. Verder kan je in andere steden in Kentucky verschillende plekken bezoeken waar de paardensport voorop staat; een renbaan waar je natuurlijk een race kan bijwonen, maar ook de jockeys kan ontmoeten, de bekroonde paarden kan bewonderen, of op een van de nursery farms de jonge veulentjes in het veld zien dartelen die later misschien wel Derby winnaars worden.

Derby en Golf in Kentucky

Met meer dan 300 golfbanen zijn er in Kentucky genoeg plekken om te golfen. Een paar pareltjes zijn bijvoorbeeld: de Kentucky State Parks Golf Course met een schilderachtig uitzicht op het meer, het Dale Hollow Lake State State Park Golf Course met twee vijvers, rots uitstulpingen en uitzicht op de bergen en voor de serieuze golfers is er uitdaging te vinden bij Grayson Lake Golf Course waar een van de grootste witte zand bunkers te vinden is.

Derby en Golf in Kentucky

Foto’s: Shutterstock