Herfsteditie 2022 AmericA Magazine is nu uit!

Het was afgelopen zomer soms flink mis met het weer in Amerika en Canada. Bosbranden door record brekende temperaturen en ongekende overstromingen nadat de hemelsluizen opengingen. De redactie van AmericA Magazine trok afgelopen zomer vier keer de Atlantische Oceaan over voor het maken van nieuwe verhalen, maar ondervond gelukkig geen enkele hinder, zoals we in de nieuwe herfsteditie kunnen lezen.

North Carolina - Blue Ridge Parkway
North Carolina – Blue Ridge Parkway

In het westen van North Carolina liggen de Appalachen. We trekken door deze bergketen en volgen grotendeels de prachtige Blue Ridge Parkway. Als West Virginia Almost heaven is, waar vind je de echte hemel dan? Daniel Boone, een van Amerika’s bekendste pioniers, had het antwoord op die vraag: Heaven must be a Kentucky kind of place. We treden in de voetsporen van Daniel Boone in het oosten van Kentucky.

Kentucky_Oost
Kentucky Oost

Het is niet een bestemming die bovenaan ieders bucketlist zal staan, maar de stad Mobile en de kuststrook van Sweet Home Alabama blijken verrassend leuk. In Alaska stappen we aan boord van de postboot Tustumena en varen langs de Aleoeten van Kodiak naar Dutch Harbor.

Mobile_Alabama_Coast
Mobile Alabama Coast

Canada wordt natuurlijk niet vergeten. Winnipeg, de hoofdstad van de platte prairieprovincie Manitoba, is een off-the-beaten-track-bestemming. Wat denk je dáár nou te vinden? Heel veel, ontdekten we. In het ‘Lake District’ van de Canadese Rockies gaan we een dagje vissen in de oorverdovende stilte.

Winnipeg
Winnipeg

Naast de mooiste reisbestemmingen ook nu weer aandacht voor ‘andere’ zaken, zoals het Halloween-festival in ‘heksenhoofdstad’ Salem, Amerika’s grootste zandsculptuurfestijn in Texas, Billie Eilishs bijzondere concert, Amerikaanse en Canadese pow wows, de revolutie in de ruimtevaart van SpaceX en het gerecht poutine: Heel Canada Smult. Tot slot ook nog spraakmakende columns, nieuwe boeken, mooie winacties en de column van Tom Kleijn, tv-presentator en oud-correspondent in Amerika.

Haunted_Happenings_Salem
Haunted Happenings Salem

AmericA Magazine is vanaf 9 september 2022 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus, wat bovendien ook nog eens goedkoper is? U kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.americamagazine.nl/abonnement