Lente-editie 2023 AmericA Magazine is nu uit!

Het was afgelopen winter opnieuw af en toe flink mis met het weer in USA en Canada. Gelukkig heeft dat geen consequenties gehad voor de diverse tripjes die de redactie heeft gemaakt naar USA en Canada. Wat is het toch heerlijk om onbelemmerd de Atlantische Oceaan te kunnen oversteken voor het maken van nieuwe reportages. In de nieuwe AmericA Magazine hebben we dan ook weer een mooie verzameling van nieuwe verhalen over reizen én het wel en wee in Noord-Amerika.

Zo gaan we in Amerika voor de nieuwe editie verder met onze roadtrip langs Route 66, The Mother Road, met deze keer de roadside attractions in Oklahoma. In Tennessee gaan we op zoek naar de claim to fame van de zustersteden Knoxville en Chattanooga. Géén dertien-in-een-dozijn-steden, maar ieder met een eigen karakter. In de verzengende hitte van de woestijn in Nevada mengen we ons tussen vaak schaars geklede feestgangers van het beroemde Burning Man-festival.

Route66_Oklahoma
Route 66 Museum

En in het Californische Pasadena verbazen we ons over de Dooh Dah Parade, de spetterende, ondeugende show vol met satire, gekkigheid en excentriekelingen.

Pasadena_Doo_Dah_Parade
Pasadena Doo Dah Parade

Ook deze keer weer volop aandacht voor Canada. Zo varen we met de postboot langs de Saint Lawrence River. In prairieprovincie Manitoba gaan we ‘modderhappen’ in het Riding Mountain National Park.

Saint_Lawrence_Postboot
Saint Lawrence Postboot

In Montréal zitten we op de eerste rij bij het adembenemende Cirque du Soleil. In Toronto blaffen we mee met Woofstock, het beroemdste festival voor…honden! En tot slot stappen we in de trein. De Canadese spoorwegmaatschappij VIA Rail verbindt de mooiste bestemmingen met elkaar.

Cirque_du_Soleil
Cirque du Soleil

Maar de koek is nog lang niet op. Zo is er ook aandacht voor het turbulente leven van Tammy Wynette (de first lady of Country Music of de Country Queen), Amateur Night at The Apollo in New York City, de cultstatus van de populaire tv-serie The A-Team, het succesvolle Adopt-A-Highway-programma, het World Trade Center, symbool en slachtoffer, en de Home of the (Connecticut) Hamburger. Tot slot ook nog mooie winacties en de column van Tom Kleijn, tv-presentator en oud-correspondent in Amerika.

AmericA Magazine is vanaf 10 maart 2023 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus, wat bovendien ook nog eens goedkoper is? U kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.americamagazine.nl/abonnement