Wintereditie 2020 AmericA Magazine is nu uit!

Het is nog steeds niet duidelijk wanneer de Amerikaanse en Canadese grenzen weer zullen opengaan voor toeristen, maar ook nu tellen we dagen nog steeds af. En al helemaal toen we werkten aan de nieuwe wintereditie van AmericA Magazine: zo konden we toch nog even (virtueel) rondreizen door de VS en Canada.

Freedom_Trail

Freedom Trail

In de nieuwe wintereditie wandelen de Freedom Trail in Boston, Massachusetts, waar de geschiedenis van alle kanten op je neerkijkt. In Idaho bezoeken we in de schaduw van de Tetons picture perfect Tetonia.

Story, Indiana

Story Indiana

In Indiana gaan we terug in de tijd bij Story, waar Pieter Bruegel de Oude’s Boerenbruiloft tot leven is gekomen. Maar ook is er aandacht voor Chicago, waar Nederlandse popjournalist, radiomaker en schrijver Jan Donkers op zoek gaat naar de Chicago Blues. En waar ligt de UFO-hoofdstad van de wereld? Deze Alien Zone is te vinden in Roswell, New Mexico. Maar ook aandacht voor de ongekend populaire sitcom All in the Family, die 50 jaar geleden voor het eerst op de buis kwam en Archie Bunker een ‘klassieker’ maakte.

Canada Jasper_Banff

Banff en Jasper

Canada komt ook ruimschoots aan bod. In de Rocky Mountains aandacht voor Banff en Jasper, met de beroemde Icefields Parkway ertussen. Een aantal Canadese steden kan zich tooien met een bijnaam, als eretitel of vanwege een bedenkelijke eigenschap. We zetten in een tweeluik (het oosten en westen) een aantal voor je op een rij.

Yukon_Winte

Yukon

En een winters slot volgt in Yukon, waar we drie dagen op pad gaan met de hondenslede door een winterwonderland.

Naast de mooiste bestemmingen ook nu weer aandacht voor ‘andere’ zaken, zoals het recept Shrimp&Grits uit South Carolina, nieuwe boeken, de column van Tom Kleijn, tv-presentator en oud-correspondent in de VS, en American Songbook.

AmericA Magazine is vanaf 4 december 2020 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via www.reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus, wat bovendien ook nog eens goedkoper is? Je kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.americamagazine.nl/abonnement.