Amerika’s nieuwste nationale park

Het New River Gorge National Park and Preserve, het nieuwste nationale park van Amerika, is al eeuwenlang het best bewaarde geheim van West Virginia. De locals komen hier graag vanwege de tal van buitenactiviteiten zoals hiking, rotsklimmen en wildwaterraften.

New River Gorge National Park and Preserve

Onze tips? Maak een wandeling over de Long Point Trail en sta tijdens de route oog in oog met de iconische New River Gorge Bridge, de een na langste boogbrug ter wereld. Voor een weids uitzicht over de canyon steek je de Endless Wall Trail over, genoemd naar de indrukwekkende rotskliffen langs de kloof.

New River Gorge National Park and Preserve

De New River Gorge Bridge is absoluut een highlight tijdens je bezoek aan het nationale park, maar je kunt hier nog veel meer beleven. Op de New River Gorge-rivier kan je namelijk ook heel goed raften. Een goed startpunt hiervoor is bijvoorbeeld Fayette Station Bridge. Avontuur, plezier en spectaculaire vergezichten gegarandeerd! Is dit nog niet avontuurlijk genoeg? Boek dan de Bridge Walk Tour. Tijdens deze excursie bekijk je vanuit een vogelperspectief de kloof vanaf de ‘catwalk’ onder de brug. Absoluut een geweldige ervaring voor jong en oud.

Foto’s: Shutterstock