De Amazone van Alabama

Alabama wordt door de biodiversiteit ook wel ‘America’s Amazon’ genoemd en dat is niet voor niets. In de staat vindt je zeldzame dieren en (natuur)taferelen waarvan je nooit had durven dromen dat ze bestonden… De 21 staatsparken in Alabama beslaan in totaal een gebied van 48.000 hectare. Van de stranden aan de golfkust tot de Appalachian Mountains. Je vindt het hier allemaal. Ook qua verblijf zijn de mogelijkheden oneindig, van eenvoudige groepsaccommodatie tot luxe golfresorts, er is hier voor een ieder wat wils.

Alabama Amazone

Ben je een strandliefhebber? Verblijf dan in de Lodge, een Hilton-hotel. Op een van de meest pittoreske stranden ter wereld kom je heerlijk tot rust met een verfrissend drankje en een goed boek. Bovendien is het dé plek om verse zeevruchten te eten, terwijl je geniet van een prachtige zonsondergang.

Alabama Amazone

Outdoor lovers zijn in Alabama ook in hun element door de uitgestrekte bossen, ongerepte rivieren, meren en torenhoge watervallen. Ontdek het gebied vanaf het water tijdens het raften, beklim uitdagende rotswanden of wandel of fiets door het prachtige, ruige en bergachtige terrein.

Alabama Amazone

De ervaren hiker gaat naar The Pinhoti Trail, gelegen in het oosten van Alabama. Dit langeafstandspad (van 535 mijl lang) ligt in de zuidelijke Appalachian Mountains tussen Alabama en Georgia. Het zuidelijke eindpunt van het pad is bij Flagg Mountain in Alabama, in de buurt van Weogufka. Deze piek is maar liefst 300 meter hoog! Het pad loopt voor 170,7 mijl door Alabama en 166,4 mijl door Georgia, waardoor dit het langste wandelpad in beide staten is. Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan vooral een kijkje op de website van Alabama Travel: www.alabama.travel

Foto’s: Shutterstock & Jaap van Splunter