Idaho: meer dan aardappelen

Idaho? Potato country?’ Deze kreet zul je niet zelden horen nadat je de onvermijdelijke vraag waar je vandaan komt -gevolgd door de vraag waar je naartoe gaat- hebt beantwoord. De kraamkamer van de French Fries is, zeker ’s winters, een sleeping beauty. Want met dank aan de reactie van de gemiddelde Amerikaan heb je in Idaho het rijk alleen terwijl om de hoek twee van Amerika’s mooiste natuurparken liggen: Grand Teton en Yellowstone.
Bisons, elanden, rendieren, beren, wolven en adelaars vechten hier om de aandacht met wintersporten, hiken of simpelweg voor je uit staren en genieten van het uitzicht vanuit een schommelstoel bij de haard.

Wie kiest voor de kant van Idaho bij een bezoek aan Teton en Yellowstone, zal merken dat het er rustiger en goedkoper is dan aan de Wyoming zijde. Vanuit Driggs in Idaho sta je binnen 15 minuten op de ski’s en binnen het uur tussen de bisons van Teton of de dampende après-skibars van Jackson Hole. Yellowstone is of anderhalf uur rijden of de moeite van een paar overnachtingen in het park waard.

Foto: journeylism.nl