Lente-editie 2024 AmericA Magazine is nu uit!

De afgelopen wintermaanden heeft de redactie van AmericA Magazine zich wat koest gehouden met reizen. Slechts voor een stedentripje Tampa, Florida werd de Atlantische Oceaan overgestoken. Voor de rest was het vooral tijd om de verhalen te gaan schrijven van de vele reizen afgelopen jaar. En dat heeft zich vertaald naar de nieuwe lente-editie.

Zo beginnen we met het eerste deel van een tweeluik over fabulous Las Vegas, met uitgebreid aandacht voor The Strip.

Las,Vegas,
Las Vegas
Foto: Shutterstock

Ook over Minnesota beginnen we met het eerste deel van een tweeluik, waarbij we op zoek gaan naar de oorsprong van de machtige Mississippi River.

Naar de oorsprong van de Mississippi in Minnesota
Naar de oorsprong van de Mississippi in Minnesota
Foto: Journeylism.nl

Oklahoma mag dan weliswaar wat off the beaten track liggen, het bevindt zich wel in de warme belangstelling van de redactie. Deze keer zoomen we in op de muzikale betekenis van de staat en doen dat met Rhythm & Route.

Oklahomas-Rythm-Route-Foto-Journeylism.nl-
Oklahoma’s Rhythm Route
Foto: Journeylism.nl

De grote reisgidsen trekken weinig pagina’s uit voor North en South Dakota. Tijdens een roadtrip door deze twee staten gaan we uitzoeken of dat terecht is. We beginnen in deze lente-editie in South Dakota – Mount Rushmore State – om te achterhalen of er méér is dan alleen een iconische sculptuur.

Crazy,Horse,Monument
Crazy Horse Monument
Foto: Shutterstock

De naam was al in de inleidende paragraaf gevallen: Tampa, Florida. Voor de coronapandemie waren we hier al eens geweest. Tijd om vijf jaar later weer eens poolshoogte te gaan nemen.

De Bay of Fundy is een trechtervormige baai tussen de Canadese provincies New Brunswick en Nova Scotia en staat bekend als de plek met het grootste getijdenverschil ter wereld. Wij volgen de Fundy Coastal Drive in New Brunswick aan de noordkant van de Bay of Fundy.

Bay of Fundy
Bay of Fundy in Canada’s New Brunswick
Foto: Jaap van Splunter

Naast de mooiste reisreportages hebben we ook nog aandacht voor ‘andere zaken’. In Garden Grove, Californië zien we hoe Elvis nog steeds alive and kicking is. In San Francisco vergapen we ons aan het How Weird Street Faire, een soort Summer of love 2.0.

San,Francisco
How Weird Street Faire, San Francisco
Foto: Shutterstock

In American Songbook deze keer aandacht voor Carole Kings Tapestry. Ook staan we stil bij honderd jaar Indian Citizenship Act en de lange weg naar burgerrechten voor Native Americans, en de uitreiking van de felbegeerde Oscars. Ter afsluiting volgen zoals gebruikelijk ook nog mooie winacties, een boekenrubriek en de column van Tom Kleijn, tv-presentator en oud-correspondent in Amerika.


And-the-Oscar-goes-to.-Foto-Shutterstock-
And the Oscar goes to…
Foto: Shutterstock

AmericA Magazine is vanaf 8 maart 2024 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus, wat bovendien ook nog eens goedkoper is? U kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.americamagazine.nl/abonnement