Sportsman’s Paradise Louisiana

In de staat Louisiana is er voor elke sportieve avonturier wel wat te doen. Voor golfers is de Wetlands Golf Course in Lafayette of de Atchafalaya in Patterson een perfect uitje. Het is voor golfers van alle niveaus en je vindt er brede fairways en subtiele terreinen. De Atchafalaya is omgeven door de mooie natuur van de Atchafalaya Basin, waar meer dan 40 soorten flora groeit en bloeit. De 18 holes van deze golfbaan zijn elk vernoemd naar een kenmerk uit die basin, zo heb je de Whiskey Bay, Ducke Lake en Lake Fausse Pointe.

Sportsmans Paradise Louisiana

In Louisiana zijn er genoeg plekken om te vissen. Of je nu aan het vissen bent op het enorme Toledo Bend Reservoir of tijdens een boottocht van Venice naar de Golf van Mexico, de omgeving is altijd mooi. Veel van Louisiana’s nationale parken bevinden zich op het water, wat ook prachtige locaties zijn om je hengel uit te slaan. Naast vissen kan er hier ook lekker gewandeld worden, gefietst of kan je er paardrijden.

Sportsmans Paradise Louisiana

Op zoek naar een uitdaging? Wat dacht je van de Tour du Teche Canoe Race, een kano race in de Bayou Teche voor alle leeftijden. Of neem deel aan de Cycle Zydeco, een evenement dat elk jaar plaats vindt in Lafayette waar je door 13 steden fietst in 5 dagen tijd. Onderweg proef je van de lokale keuken en geniet je van livemuziek.

Sportsmans Paradise Louisiana

De staat Louisiana heeft niet voor niets de bijnaam Sportsman’s Paradise.

Foto’s: Shutterstock