Voorjaarseditie 2021 AmericA Magazine is nu uit!

Het was even schrikken voor de echte Amerika-liefhebber. Op 6 januari j.l. werd het Amerikaanse Capitool bestormd. De heilige grond van de Amerikaanse democratie werd bedoezeld, er vielen doden en gewonden. Amerika, het baken van de democratie, had zich lelijk te kijk gezet. Maar dit is niét het Amerika dat wij kennen, waar we zo van houden. Van het prachtige landschap, de dynamische steden, de unieke nationale parken en de hartelijke bevolking. En dáár besteden we in deze nieuwe voorjaarseditie van AmericA Magazine dan ook vooral aandacht aan. Waar gaan we allemaal deze keer naartoe?

New_England

New England


New England is het meest sfeervolle deel van de VS en het historische hart van het land, het klassieke Amerika. Stap in voor een roadtrip door New England.
In Californië rijden we de California State Route 49 (Golden Chain Route), de weg die dwars door de voormalige goudvelden voert en achter iedere bocht iets moois biedt.

Alabama_muziek

In Oregon rijden we over Route 101 en gaan op zoek naar Heerlijk Helder Oregon, ofwel de Beaver State én Bierlandia. In The Sounds of Alabama onderzoeken we de rijke muziekscene van Alabama, met de Muscle Shoals Sound als epicentrum. In Louisiana ontsnappen we aan de snelweg en slaan af naar enkele van de negentien scenic byways die Louisiana rijk is. Elke Byway biedt een authentieke kennismaking met Louisiana’s keuken, muziek, cultuur en natuur.

Louisiana_Byways

Louisiana Byways

Canada wordt natuurlijk niet vergeten. We gaan op vakantie zoals de Canadezen dat graag doen: in eigen land bij een vakantiehuisje ergens in de natuur, waarbij wij afreizen naar Lac Le Jeune, British Columbia.

Canada

Vele Canadese steden kunnen zich tooien met een bijnaam, als eretitel of vanwege een bedenkelijke eigenschap. In het laatste deel van een tweeluik zetten we een aantal voor je op een rij, met nu het westen van Canada.

Naast de mooiste reisbestemmingen ook nu weer aandacht voor ‘andere’ zaken, zoals culticoon Bob Ross, muziekiconen Clive Davis en Suzanne Vega, vijftig jaar Amtrak en Starbucks, het gouden tijdperk van de ‘arcade games’ in het American Classic Arcade Museum, nieuwe boeken, en de column van Tom Kleijn, tv-presentator en oud-correspondent in de VS.

AmericA Magazine is vanaf 19 maart 2021 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via www.reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus, wat bovendien ook nog eens goedkoper is? Je kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.americamagazine.nl/abonnement.