Wintereditie 2022 AmericA Magazine is nu uit!

Na een heerlijke zomer en herfst met diverse tripjes naar Amerika en Canada, wordt het de komende wintermaanden even wat rustiger voor de redactie van AmericA Magazine. Tijd om nieuwe verhalen te gaan schrijven en de lezers inspiratie te bieden aan wie volgend jaar de Atlantische Oceaan wil oversteken. Het was wel moeilijk om een keuze te maken, want de keuze is reuze uit de bestemmingen die zijn bezocht.

Appalachen_North_Carolina
Appalachen North Carolina

Zo vervolgen we in de nieuwe editie de roadtrip door de Appalachen in het westen van North Carolina, grotendeels over de prachtige Blue Ridge Parkway.
Over roadtrips gesproken: in vier delen beschrijven we de roadside attractions van Route 66, The Mother Road. In deze editie aandacht voor Route 66 in Illinois, Missouri en Kansas. Later volgen nog Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië.

Route66

Het Olympic Peninsula is een groot schiereiland in het noordwesten van de staat Washington. Zo’n 95 procent van het schiereiland bestaat uit pure wildernis, met als kroonjuweel het Olympic National Park.

Olympic_Peninsula
Olympic Peninsula

Canada komt natuurlijk ook weer ruim aan bod. Winnipeg, de hoofdstad van de platte prairieprovincie Manitoba, is een off-the-beaten-track-bestemming. Wat denk je dáár nou te vinden? Heel veel, zoals uit het afsluitende tweede deel valt te lezen. En in Montréal, ook wel ‘Het Parijs van Noord-Amerika’ genoemd, lopen we een paar dagen rond en genieten van deze energie kolkende stad.

Winnipeg
Winnipeg

Naast de mooiste reisbestemmingen ook nu weer aandacht voor ‘andere’ zaken, zoals UFO’s in Pine Bush (New York), de Balloons & Tunes Roundup in Kanab (Utah), geocaching (een nieuwe bezigheid overgewaaid uit Amerika, dat spoorzoeken en schatjagen combineert), America’s topmodels Gigi en Bella Hadid, de comeback van Harry S. Truman (de 33ste president van Amerika), Apollo 17 en de opvolger het Artemis-programma.

En om in de kerstsfeer te komen bezoeken we in Missouri Noel en luisteren in American Songbook naar Michael Bublé’s Christmas. Tot slot ook nog nieuwe boeken, mooie winacties en de column van Tom Kleijn, tv-presentator en oud-correspondent in Amerika.

American_Songbook_Micheal_Bublé
American Songbook: Micheal Bublé

AmericA Magazine is vanaf 2 december 2022 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop Reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus, wat bovendien ook nog eens goedkoper is? U kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.americamagazine.nl/abonnement.