Zomereditie 2021 AmericA Magazine is nu uit!

Nog niet eens zo lang geleden was Amerika het land met het hoogste aantal Covid-19 besmettingen en overledenen ter wereld. Maar inmiddels is het land een lichtend voorbeeld voor de wereld als het gaat om het vaccineren van de inwoners. Daarom verwachten we dat we vanuit Nederland en België tijdens of net na de zomermaanden weer naar de VS én Canada kunnen afreizen. En dáár besteden we in deze nieuwe zomereditie van AmericA Magazine dan ook vooral aandacht aan. Waar gaan we allemaal deze keer naartoe?

Alcan

We gaan eerst pionieren op de Alcan, zoals de Alaska Highway ook wel wordt genoemd. Dit is de wereldberoemde weg van beginpunt Dawson Creek, British Columbia via het Canadese Yukon naar Fairbanks, Alaska.

High Line

High Line

Toeristen en New Yorkers waren heel enthousiast over de in 2009 tot park omgetoverde spoorlijn die tot kort daarvoor nog op de nominatie stond om gesloopt te worden. Nu is de 2,3 kilometer lange High Line Park een van de must-see attracties van New York.
In Californië vervolgen we onze roadtrip over de California State Route 49 (Golden Chain Highway), de weg die dwars door de voormalige goudvelden voert en achter iedere bocht iets moois biedt.
In Florida strijken we neer bij Key West en gaan op zoek naar de betekenis die Ernest Hemingway voor dit bijzondere paradijsje had en nog steeds heeft.

Titan Missile Museum

Op zo’n veertig kilometer ten zuiden van Tucson, Arizona ligt het Titan Missile Museum, waar u teruggaat naar de tijd van de Koude Oorlog .

Golden

Naast de mooiste reisbestemmingen ook nu weer aandacht voor ‘andere’ zaken, zoals het Denver Chalk Art Festival, Wyomings Fort Bridger Rendezvous, Dolly Partons megahit I Will Always Love You, Captain George Vancouver, USA Zomerkamp, Jim Morrisons abrupte einde, Televangelisme USA, nieuwe boeken, mooie winacties en de column van Tom Kleijn, tv-presentator en oud-correspondent in de VS.

Chalk Festival Denver

AmericA Magazine is vanaf 11 juni 2021 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop:www.reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus, wat bovendien ook nog eens goedkoper is? Je kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.americamagazine.nl/abonnement.