North Carolina, een must-visit voor hikers

North Carolina is een waar Walhalla voor hikers, je vindt hier een enorm scala aan verschillende soorten wandelterreinen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de 1891 kilometer lange Mountains-to-Sea Trail, die meerdere staats- en nationale parken met elkaar verbindt. De route loopt van de hoogste top in het Great Smoky Mountains National Park tot aan de hoogste duin van de oostkust. We lichten hierna een paar highlights in deze route graag toe:

1) Net buiten Bryson City vind je het Deep Creek-gebied van de Great Smoky Mountains. Hier kan je diverse wandelingen maken die je langs prachtige watervallen leiden. In minder dan 1 kilometer loop je bijvoorbeeld naar Juney Whank Falls (zie foto boven) en terug. Wil je iets meer uitdaging? Dan raden we je de 4 kilometer lange Three Waterfalls Loop of de 7 kilometer lange Deep Creek-Indian Creek aan. Eén ding is zeker, onderweg geniet je overal van de prachtige natuur en schilderachtige uitzichten.

2) Halverwege de Mountains-to-Sea Trail zie je de grillige kliffen van de oude Sauratown Mountains in Hanging Rock State Park. Dwars door de bossen In het park slingert de 7,6 kilometer lange Moore’s Wall Loop Trail. Volg de weg langs de oever naar het meer en wandel vervolgens over de stenen trappen naar de oude vuurtoren voor een panoramisch uitzicht over de omgeving.

Hanging Rock State Park
Hanging Rock State Park

3) Voordat je de Outer Banks bereikt, gaat de Mountains-to-Sea Trail door het land van Carolina Bays, waar je tal van fenomenale meren vindt. Een aanrader is hier een bezoek aan het Jones Lake State Park. De 6,5 kilometer lange Bay Trail loopt om het meer heen en en onderweg zie je cipressen, witbloemige leerhoutplanten en andere bijzondere planten en boomsoorten.

Jones Lake State Park
Jones Lake State Park

Foto’s: Shutterstock