De populairste pick-up truck uit Amerika: de Dodge RAM

Steden, eten en auto’s: everything’s bigger in America! Dit geldt zeker voor een iconische Amerikaanse pick-up truck zoals de Dodge RAM. Deze grote wagen is perfect voor avonturen over de terreinsoorten die de Verenigde Staten biedt. Maar ook in Nederland kan de Dodge RAM goed van pas komen. In dit artikel vind je meer informatie over deze Amerikaanse topper.

Dodge RAM of RAM Trucks?
In 1981 werden de eerste trucks van Dodge geproduceerd. Deze werden al snel een groot succes en maakten Amerikanen een stuk mobieler. De pick-ups staan bekend om hun kracht, maar ook het rijcomfort en het kenmerkende bromgeluid van de auto zijn een goede reden voor velen om een RAM aan te schaffen.

Hoewel iedereen de iconische pick-up trucks kent bij de naam Dodge RAM, is de officiële merknaam sinds 2010 ‘RAM Trucks’. RAM is nu dus het merk, en niet het model.

De kracht van de Dodge RAM
Dat Dodge RAM’s echte krachtpatsers zijn hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Wel is het interessant om te weten hoe sterk deze trucks precies zijn. Zo heeft de RAM 1500 een vermogen van 400 pk, waarmee hij zonder moeite tot maximaal 3500 kilo kan trekken. Dit geldt voor alle uitvoeringen: de Big Horn, Laramie, Rebel, Limited en Long Horn.

Een RAM pick-up is dus de perfecte keuze voor mensen die gek zijn op avontuur en een grote laadbak goed kunnen gebruiken. De auto heeft voldoende ruimte om al je bagage te vervoeren. Zo wordt jouw vakantie in de Verenigde Staten gegarandeerd een succes! Is 400 pk nog niet genoeg voor je? Dan kan je ook kiezen voor de krachtigste pick-up op de markt: de RAM 1500 TRX met een vermogen van 712 pk.

De toekomst van elektrische RAM
Al die kracht van de RAM’s komt van enorme motoren die brandstof slurpen. Gelukkig gaat RAM Trucks met de tijd mee met de RAM 1500 REV die in 2024 op de markt komt. Dit wordt een elektrische auto op z’n Amerikaans: groot en sterk! Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken om de actieradius. Het standaard accupakket van 168 kWh zorgt voor een geschatte actieradius van 560 kilometer. In Amerika wordt ‘ie waarschijnlijk nog groter: een accupakket van 220 kWh zorgt ervoor dat je maar liefst 805 kilometer kunt afleggen zonder te hoeven stoppen om op te laden

Veilig en comfortabel rijden
Met een grote pick-up zoals de Dodge RAM reis je tijdens korte en lange reizen in comfort. Met features zoals stoelverwarming (én verkoeling!), hoge trekkracht en een high-tech infotainmentsysteem kan jij elke Amerikaanse (of Nederlandse) roadtrip aan!