Dirty Girl Mud Run: zingend en lachend door de blubber

Hoe kan een mens hier nou zin in hebben, zou een toevallig verdwaalde toeschouwer van het modderspektakel gemakkelijk kunnen denken. Jezelf door modderbaden worstelen, over touwbruggen klimmen, bedekt door modder van glijbanen glijden en dan ook nog high-fivend over de finish komen. Dat kan toch niet waar zijn? Toch is dit precies wat duizenden dames, die in het normale leven misschien wel in keurig mantelpakje op kantoor verschijnen, in heel Amerika met plezier doen. Welkom bij de Dirty Girl Mud Run, oftewel Meiden door de Modder. Een gezellige modderrace exclusief bestemd voor dames. Smerig leuk, en vaak nog voor een goed doel ook.

Dirty Girl Mud Run

Obstakels
De Dirty Girl Mud Run bestaat al weer een jaar of wat en heeft intussen een trouwe schare fans aan zich gebonden. Dus gaan ook in 2023 duizenden vrouwen in verschillende steden en staten – van Atlanta, Georgia tot aan de Minnesota Twin Cities – de modderuitdaging aan. Hoe werkt het? Tijdens een race dient een parcours van vijf kilometer te worden afgelegd met daarin verwerkt veertien hindernissen of obstakels waarin meestal een flinke berg modder zit verwerkt. Dat klinkt misschien als een paramilitaire operatie waar het corps commandotroepen zich op kan stukbijten, maar dat valt gelukkig erg mee. In de praktijk is de Mud Run namelijk één en al gezelligheid. De dames laten zich tijdens de race in het geheel niet opjagen en gaan zingend en lachend door de blubber.

Dirty Girl Mud Run

Bright Pink
De modderrace heeft ook een link met goede doelen. Met name de vele vrouwen die in het roze aan de start verschijnen, lopen mee in de strijd tegen borstkanker. Een deel van de inschrijfgelden gaat vervolgens naar de Bright Pink-organisatie. Dankzij de deelnemers die graag een modderfiguur slaan dus.

Dirty Girl Mud Run

Sympathiek
Het liefdadigheids-aspect (ook heel erg Amerikaans trouwens) maakt de Dirty Girl Mud Run tot een extra sympathiek evenement. Het geeft een goed gevoel om al die dames door de modder te zien kruipen voor het goede doel, maar ook zonder dit tintje is de modderrace natuurlijk een uniek feest. Groepen meiden die onder groepsnamen als Mud-Donnas of The Dirty Divas door de blubber gaan, is natuurlijk een knotsgekke belevenis. Dat dit feestje ook nog eens een exclusieve vrouwenaangelegenheid is, maakt het evenement ook net even iets specialer. De mannen mogen alleen toekijken hoe hun dames uiteindelijk volledig besmeurd over de finish komen. Als echte meiden door de modder.

Dirty Girl Mud Run

Foto’s: Shutterstock