Een plek van vrede en vriendschap

Genesteld in het hart van de Turtle Mountains vind je de reden waarom North Dakota de bijnaam The Peace Garden State heeft. Dit levende monument van bos en bloemen, werd op 14 juli 1932 opgericht als eerbetoon aan de vriendschap tussen de Verenigde Staten en Canada.

De International Peace Garden omvat 2.300 hectare aan prachtige natuur met twee meren, meerdere wandel- en autoroutes, een enorme bloementuin, watervallen en een verscheidenheid aan vogels en andere dieren. Ook vind je er het Interpretive Centre and Conservatory, een restaurant en een 911 Memorial Site.

International Peace Garden

Je moet er wel voor omrijden, want het park ligt op de grens van North Dakota en Canada. Neem je paspoort dus mee! Je kan er ook inkomen met je rijbewijs, maar dit proces duurt wat langer. Het is trouwens de enige plek waar je een foto kan maken met één been in de Verenigde Staten en één been in Canada. Toch wel leuk om te laten zien bij thuiskomst!

International Peace Garden

Na een bezoek aan het park kan je ervoor kiezen om te verblijven op een van de vele campings, van modern tot rustiek en van tenten tot RV-plekken. Mocht je gebruik maken van een camper ‘wegbrengspecial’ vanuit Oost-Canada naar West-Canada kun je vanuit hier prima een stukje onbekend Amerika meenemen. Langs Highway 5 vind je genoeg unieke bezienswaardigheden zoals Sky Dancer Casino en Tribal Heritage Centre, Icelandic State Park, Rendezvous Region Scenic Backway en het Pembina Gorge State Recreation Area.

Foto’s: North Dakota Tourism