Florida Keys

Florida Keys

De schrijver Ernest Hemingway woonde er een aantal jaren, Amerika’s 33e president Harry S. Truman verliet er wat graag het ijskoude Washington DC voor, maar de kippen zullen nooit uit KEY WEST West verdwijnen.

De Cubaanse immigranten namen hun kippen mee naar Florida en je kunt ze eenvoudigweg niet over het hoofd zien. Het zijn beschermde dieren in Key West, dus deze vogels lastigvallen (laat staat verwonden of doden) kun je maar beter laten.

Tijdens de reis naar de Florida Keys maakte AmericA Magazine uitgebreid kennis met de Caribische cultuur in deze veelzijdige stad. Het is een beetje Cuba, een toefje Florida, een wolkje zuidelijke staten en zelfs een snufje New Orleans… Key West is een smakelijke smeltkroes van heel veel. Sigarenshops, rumwinkels, Cubaanse koffie en heel veel T-shirts; de bezoeker komt hier niks tekort.

Florida Keys

Dit alles komt samen in restaurant Meson de Pepe, een populaire hotspot onder liefhebbers van Cubaans eten. Ingelijst aan de muur ziet de Cubaanse onafhankelijkheidstrijder José Martí erop toe dat het de Cuba-cuisine fans aan niets ontbreekt. Een goede bodem aanleggen is een absolute vereiste om het bruisende nachtleven in Key Wests ontelbare bars vol te houden.

Florida Keys

Meer informatie: fla-keys.com

Foto’s: Jan Timmers