Zomereditie 2023 AmericA Magazine is nu uit!

Na een paar ‘slechte’ maanden voor wat betreft het weer, plukt men in met name het westen van Amerika er nu de vruchten van: de stuwmeren lopen weer vol en zo lijkt er (voor even) een einde te zijn gekomen aan de jarenlange droogte. De redactie van AmericA Magazine stak de afgelopen maanden regelmatig de Atlantische Oceaan over voor het maken van nieuwe reportages en zag het water en groen in het verdorde landschap terugkeren.

Voor Minnesota geldt dat misschien wat minder, want in The Land of 10.000 Lakes is al volop water. Als parels glinsteren de duizenden meren.

Minnesota

Maar als diamanten flonkeren weer de steden Minneapolis en Saint Paul. Diamonds and Pearls zong Prince Roger Nelson. Een ballade over de liefde tussen twee mensen, die evengoed over de Twin Cities en The Great Outdoors van Minnesota, zou kunnen gaan. Tijd voor en special over deze twee gezichten van Minnesota.

Minnesota1

In de Eastern Panhandle van West Virginia is de invloed van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten van Amerika, groot. We volgen hier de Washington Heritage Trail.

West_Virginia_Panhandle

Oklahoma is meer dan een staat, een stad, een musical. Binnen haar grenzen herbergt ze ruim dertig State Parks en 39 Tribal Nations vol ongerepte natuur, eeuwenoude cultuur en met een bewogen geschiedenis. The Sooner State is een toverbal. Veelkleurig en verrassend.

Toverbal_Oklahoma


Ook in deze nieuwe editie gaan we verder met onze roadtrip langs Route 66, The Mother Road, met deze keer de roadside attractions in Texas en New Mexico.
In Canada ‘onthaasten’ we in Crystal Beach aan de oevers van Lake Erie in Ontario en vieren vakantie tussen de Canadezen.

Route66

Maar de koek is nog lang niet op. Zo is er ook aandacht voor westernicoon Roy Rogers, het Eisenhower National Historic Site in Gettysburg, de musical Hamilton, de razend populaire tv-serie Friends die in New York terugkeert met een ultimate experience, het authentieke Cape Playhouse in Cape Cod, en het grootste comedyfestival ter wereld, Just For Laughs, in Montréal. Tot slot ook nog mooie winacties en de column van Tom Kleijn, tv-presentator en oud-correspondent in Amerika.

American_Songbook_Hamilton

AmericA Magazine is vanaf 9 juni 2023 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus, wat bovendien ook nog eens goedkoper is? U kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.americamagazine.nl/abonnement.

Route66