Herfsteditie 2020 AmericA Magazine is nu uit!

Wanneer de Amerikaanse en Canadese grenzen weer opengaan voor toeristen is nog niet duidelijk, maar we tellen nog steeds de dagen af. Zeker toen we werkten aan de nieuwe herfsteditie van AmericA Magazine: zo konden we toch nog even (virtueel) rondreizen door de VS en Canada.

Yukon

Wat te denken van de Klondike Gold Rush? Volgend jaar is het precies 125 jaar geleden dat goud werd gevonden bij Dawson City in het Canadese Yukon, met als gevolg een enorme volksverhuizing van gelukszoekers. We sorteren alvast voor op deze bijzondere historische gebeurtenis. En als we dan toch in Canada zijn: we vervolgen onze roadtrip door de prairieprovincie Saskatchewan en kijken de ogen uit in Noord-Amerika’s groots winkelcentrum: West Edmonton Mall.

Salt_Lake_City

De VS wordt uiteraard niet vergeten. Zo reizen we af naar de verrassende Mormonenhoofdstad Salt Lake City in Utah, herontdekken we Kansas City in Missouri, lopen we de gehele Broadway af in New York City en zien we hoe Spaanse mos het gezicht tekent van Georgia.
Naast de mooiste reisbestemmingen, komt nog veel meer aan bod. Op Hawaï proeven we een populair gerecht met SPAM. Halloween komt er weer aan, daarom brengen we een bezoek aan Ohio’s pompoenenfestival. Bij de Outer Banks in North Carolina gaan we figuurlijk de lucht in voor ’s wereld eerste vlucht van Orville en Wilbur Wright. Met het abc van baseball leggen we een van Amerika’s favoriete sporten onder de loep: baseball, of honkbal zoals wij dat noemen. En Nederlandse popjournalist, radiomaker en schrijver Jan Donkers staat stil bij het overlijden van Jimi Hendrix, precies vijftig jaar geleden.

Pompoenenfeest

AmericA Magazine is vanaf 11 september 2020 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via www.reisbladenkiosk.nl. Voor een overzicht van de verkooppunten in Nederland klikt u op vindverkooppunten.
Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus, wat bovendien ook nog eens goedkoper is? Je kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.americamagazine.nl/abonnement.