Herfsteditie 2023 AmericA Magazine is nu uit!

De afgelopen zomermaanden was het weer raak met het natuurgeweld in met name Canada. Overstromingen en vooral bosbranden teisterden het land van oost naar west. De redactie van AmericA Magazine stak de afgelopen maanden regelmatig de Atlantische Oceaan over voor het maken van nieuwe reportages en laten we het afkloppen, we konden ongestoord aan de slag.

Zo beginnen we met de eindeloze Scenic Byways van Idaho. Hier geen tijdslots, filerijden en gedrang in nationale parken, maar wel een overweldigend droomlandschap.

Idaho Scenic Byways - Credits Arjan Leenhouts
Idaho Scenic Byways – Foto: Arjan Leenhouts

Ook in deze nieuwe editie gaan we verder met onze roadtrip langs Route 66, The Mother Road, met deze keer de roadside attractions in Arizona en Californië.

Route 66 Roadway Attractions - Credits Shutterstock
Route 66 Roadway Attractions – Foto: Shutterstock

Wie denkt aan de strijd om de Burgerrechten in het zuiden van de VS, denkt niet in eerste instantie aan Atlanta, Georgia. Maar toch speelde Atlanta al tijdens de roerige jaren zestig een belangrijke rol in de strijd voor de Burgerrechten, zoals Jan Donkers voor ons onderzocht.

Atlanta
Atlanta – Foto: Shutterstock

In de schaduw van de drukke wereldstad Boston, Massachusetts ligt MetroWest Boston: een groen en heuvelachtig landschap waar een mix van natuur, cultuur, rust en farmers markets is te vinden. Zeker gedurende de prachtige The Indian Summer een superbestemming.

MetroWest Boston - Credits MetroWest Boston
MetroWest Boston – Foto: MetroWest Boston

De Florida Keys vieren dit jaar een (tweehonderdjarig) feestje. Tijd om af te reizen naar dit subtropische stukje Amerika en deel te nemen aan dit verjaardagsfeestje.

Florida Keys
Florida Keys – Foto: Jan Timmers

De Icefields Parkway is een van de mooiste wegen van Canada. Maar weg van de ‘snelweg’ is er ook meer dan voldoende te beleven.

Icefields Parkway - Credits Shutterstock
Icefields Parkway – Foto: Shutterstock

Maar de koek is nog lang niet op. Zo is er ook aandacht voor Michigans Gilmore Car Museum, verorberen we een ontbijtje bij IHOP, nemen we deel aan een kussengevecht in New York City, zoomen we in op Leonard Cohens Halleluja, verwonderen we ons over de grillige, maar succesvolle filmcarrière van Johnny Depp, ondergaan we een ‘spooktaculair’ Halloween in de Hudson Valley in New York, staan we stil bij tweehonderd jaar Warner Brothers en kijken met eerbied naar de Amerikanen en hun veteranen. Tot slot ook nog mooie winacties en de column van Tom Kleijn, tv-presentator en oud-correspondent in Amerika.

Gilmore Car Museum - Creidts Michelle van der Burg
Gilmore Car Museum – Foto: Michelle van der Burg

AmericA Magazine is vanaf 8 september 2023 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus, wat bovendien ook nog eens goedkoper is? U kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.americamagazine.nl/abonnement