Vijftig jaar Stichting NANAI

De Nederlandse Aktiegroep Noord-Amerikaanse Indianen (NANAI) bestaat dit jaar vijftig. NANAI bevordert politieke, culturele en sociale zelfbeschikking voor Noord-Amerikaanse indiaanse volken (dekolonisatie) en een realistische beeldvorming. De stichting NANAI werd opgericht tijdens de belegering en beschieting van het indiaanse dorp Wounded Knee dat door de American Indian Movement en traditionele Oglala Lakota was overgenomen in het voorjaar van 1973. Sindsdien heeft NANAI vele honderden projecten financieel ondersteund.

Op zondag 1 oktober 2023 zal het jubileum gevierd worden in het Fletcher Hotel De Wageningsche berg in Wageningen. Wat kunt u verwachten? Er zijn drie indiaanse gasten uit Noord-Amerika uitgenodigd die lezingen zullen geven en op diverse manieren hun kennis en cultuur met de gasten zullen delen. Zo zullen ze onder andere vertellen over de geschiedenis van Wounded Knee 1890 en 1973, hoe de situatie van verschillende indiaanse volken nu is en hoe de vele volken hun toekomst zien. Daarnaast zullen er diverse dansoptredens zijn, verzorgd door twee fantastische indiaanse dansers.

Voor meer informatie zie: nanai.nl
De toegang is gratis (vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld) en aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom. AmericA Magazine zal ook aanwezig zijn met een eigen stand.