Internetten, bellen en sms’en vanuit de Verenigde Staten

Amerika is een land dat tot de verbeelding spreekt. In de eerste plaats door de enorme trots en het patriottisme van de inwoners voor het land zelf. Daarnaast door de afmetingen, de afwisselende natuur en de enorme metropolen zoals Los Angeles, New York, Atlanta en Chicago. Ga je naar Amerika, dan doe je dat uiteraard met een reden. Misschien ga je er tijdelijk werken, op familiebezoek, of ben je van plan om een mooie route af te leggen met een huurauto of een motor. Vooral dat laatste is een droom van veel mensen.

Afreizen naar Amerika is momenteel nog gebonden aan strenge regels vanwege de coronapandemie (8 november gaan de grenzen weer open). Toch zien we nu dat mensen die naar Amerika willen gaan, gewoon kunnen afreizen als ze een goede reden hebben. We zien ook dat social media de laatste tijd heel populair is, maar dat niet iedereen zich bewust is van de tarieven in het buitenland. Ontdek welke tarieven gelden voor internetten, bellen en sms’en voor in het buitenland.

Flaneren in Las Vegas

Amerika heeft zoveel moois dat het erg moeilijk kan zijn om te kiezen wat je wil gaan zien. Natuurlijk is dit afhankelijk van je eigen interesses. Wat denk je van Las Vegas? Bekend van de vele casino’s en trouwlocaties. Er zijn echter ook mensen die deze stad bezoeken om uitgebreid te gaan shoppen. In deze stad zijn de verschillende winkelcentrums namelijk vaak gekoppeld aan grote hotels. De afmetingen van deze gebouwen zijn zo groot dat het soms zelfs mogelijk is om met een Italiaanse gondel tussen de winkels door te varen (The Grand Canal Shoppes). In Las Vegas kun je dus gokken, shoppen en eten zoveel je maar wil. Om zoveel mogelijk van je reis te delen met het thuisfront is het handig om je abonnement hierop in te stellen. Dit geldt ook voor sim only buiten Europa.

Sociale media

In Amerika en ook in Las Vegas is het heel normaal om sociale media te gebruiken om in contact te blijven met familie, vrienden en zakenrelaties. Het spreekt dus voor zich dat je smartphone en laptop gewoon met je meegaan zodat je op je bestemming kunt bellen en foto’s en berichtjes kunt versturen. De sociale mediacode in de VS is echter streng en je persoonlijke gegevens kunnen voor en tijdens je verblijf worden gecontroleerd. Een veilig gevoel, want je hebt uiteraard niets geks te verbergen. Maar voordat je afreist naar Amerika is het goed om even de website van je provider te bezoeken om te bekijken wat voor jou de beste optie is om te bellen, sms’en en internetten in Amerika. Per provider is dit verschillend. Omdat Amerika buiten de EU valt zijn de tarieven anders en kan het zijn dat je voordeliger uit bent als je een soort Verenigde Staten pas koopt.

Foto: Shutterstock