Muhammad Ali Center

December 1980 overleed Harland David Sanders op 90-jarige leeftijd in het Joods Ziekenhuis in Louisville, Kentucky. In 1952 stond hij aan de basis van een imperium met inmiddels meer dan 22,000 restaurants: Kentucky Fried Chicken…

Vlakbij het graf van Colonel Sanders ligt ‘The Greatest’. Geboren op 17 januari 1942 als Cassius Clay, overleden op 3 juni 2016 als Muhammad Ali, begraven op Cave Hill Cemetery & Arboretum in zijn geboortestad.

Muhammad-Ali-Center-

Aan de oever van de Ohio River wordt de sportman en de mens geëerd in het Muhammad Ali Center. In dit centrum trekt naast het leven van haar naamgever, ook de geschiedenis van Louisville en Amerika voorbij. Een grote, glazen pui kijkt uit op de Clark Memorial Bridge.

Muhammad Ali Center

Dit is de brug waar Ali zijn Olympische gouden medaille vanaf gooide, nadat men hem vanwege zijn huidskleur in een restaurant weigerde te bedienen. Zijn hele leven lang zou Ali blijven opboksen tegen racisme en vooroordelen. Net als in de ring zou hij ook in de strijd voor mensenrechten zegenvieren.

Muhammad Ali Center

Op 19 november 2005 opende Muhammad Ali het opvallende gebouw. Het was behalve een eerbetoon, het startschot voor de revival van Louisville.

Foto’s: journeylism.nl