Voorjaarseditie 2020 AmericA Magazine is nu uit!

We hebben even geteld en komen al snel tot achttien nieuwe verhalen en de nodige columns in de nieuwe editie van AmericA Magazine. Waar moet je beginnen? Gezien de beperkte ruimte beperken we ons tot de hoofdverhalen.

Vanuit de Twin Cities Minneapolis-Saint Paul verkennen we de North Shore van Lake Superior. Nog steeds een van de minder bekende gebieden van de VS. South Carolina stond aan de basis van de vorming van de VS. Naast een rijke historie heeft South Carolina de bezoeker ook veel te bieden in het hier en nu.

Photo of Centennial Olympic Park and Downtown Atlanta from the Metro Atlanta Chamber vista at sunset.

Heb je zelf plannen om af te reizen naar South Carolina? In dit artikel helpen we je alvast een beetje op pad. En we blijven nog even in het zuiden van de VS met bezoekjes aan onder meer Atlanta, Georgia en Carthage, Missouri. Van het romantische zuiden naar het ruige noorden is maar een kleine stap in AmericA Magazine. Zo reizen we weer naar Alaska en vervolgen de vaarroute door de Inside Passage. Deze keer meren we aan bij Skagway, startpunt van de Klondike Gold Rush.


In Canada worden we opnieuw gepakt door prairieprovincie Saskatchewan. Maar ook reizen we af naar de Canadese Rocky Mountains. Banff en Jasper zijn de bekendste nationale parken van de Canadese Rocky Mountains, beide gelegen in de provincie Alberta. Maar ook British Columbia eist een stukje Rockies op, zoals de kleine broertjes Kootenay en Yoho. Minder bekend, minder drukbezocht, maar eveneens wonderschoon. En we zijn nog niet klaar in Canada, want we beschrijven Canada’s meest iconische schip, de Bluenose.


Al uitgelezen? Geen probleem, want er is nog zoveel méér te lezen in de voorjaarseditie. In American Songbook nemen we evergreens, muzikale iconen en songs, die een tijdgeest belichamen onder de loep. Deze keer de dag dat de muziek stierf: op de avond van 8 december 1980 werd John Lennon vermoord. Op een steenworp afstand van Route 66 bezoeken we in Afton, Oklahoma The Bubble Top King. Volg de geur van olie en benzine en je komt uit bij de National Rod & Custom Hall of Fame. AmericA’s Jan Donkers trok naar Chicago. Dit keer niet voor de blues, architectuur en deep pan pizza, maar voor de indrukwekkende schilderijen in het Art Institute of Chicago.

Kortom, er liggen weer 84 pagina’s USA & Canada op je te wachten.

AmericA Magazine is vanaf 13 maart 2020 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel en via www.reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus, wat bovendien ook nog eens goedkoper is? Je kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.americamagazine.nl/abonnement.