Wintereditie 2023 AmericA Magazine is nu uit!

Na een heerlijke zomer en herfst met diverse tripjes naar Amerika en Canada, wordt het de komende wintermaanden even wat rustiger voor de redactie van AmericA Magazine. Tijd om de nieuwe verhalen te gaan schrijven en de lezers inspiratie te bieden aan wie volgend jaar de Atlantische Oceaan wil oversteken. Het was wel moeilijk om een keuze te maken, want de keuze is reuze uit de bestemmingen die zijn bezocht.

We beginnen met Lancaster County in Pennsylvania. De kenners weten al waar deze regio van bekend is: The Amish. Dezemensen nemen de Bijbel letterlijk. Het citaat dat gelovigen zich ver moeten houden van wereldse zaken, wordt door hen zeer serieus genomen. Ze leven daarom apart van de buitenwereld en mogen daar ook niet mee in verbinding staan.

Amish Country, Pennsylvania (Foto Shutterstock) (3)_600
Amish Country, Pennsylvania
Foto: Shutterstock

In Utah rijden we over één van Amerika’s mooiste wegen: Scenic Byway 12. Over een afstand van nog geen tweehonderd kilometer rijgen de bezienswaardigheden zich langs de weg aaneen.

Utah Scenic Byway 12 (Foto Jaap van Splunter). JPG (2)_600
Utah Scenic Byway 12
Foto: Jaap van Splunter

In Paducah, Kentucky genieten we van een Funky Little River Town, waar al het goede samenkomt: heerlijk eten, kunstenaars en gastvrijheid.

Paducah, Kentucky (Foto Journeylism.nl) (3)_600JPG
Paducah, Kentucky
Foto: Journeylism.nl

Nebraska’s Carhenge is weer van een andere orde van grootte. In Alliance, Nebraska is de heilige koe op een vijfduizend jaar oud voetstuk geplaatst. Een soort Stonehenge in Engeland, maar dan met auto’s op de prairie.

Carhenge, Nebraska (Foto Journeylism.nl) (2)_600JPG
Carhenge, Nebraska
Foto: Journeylism.nl

Het historisch spookstadje Batsto in New Jersey is ook zo’n heerlijk off the beaten track-bestemming, waar de geesten zijn gebleven. In Prince Edward Island maken we kennis met de geboorteplaats van het moderne Canada, dat ook nog eens een verrassend leuk eiland blijkt de zijn.

Prince Edward Island (Foto Jaap van Splunter) (2)_600JPG
Prince Edward Island
Foto: Jaap van Splunter

En als je écht iets bijzonders wilt ondernemen, neem dan The Canadian, de trein van Vancouver naar Toronto. Wij deden dat in de winter met een bijzondere reportage tot gevolg.

The Canadian (Foto Journeylism.nl)
The Canadian
Foto: Journeylism.nl

Naast de mooie reisreportages hebben we ook nog aandacht voor ‘andere zaken’. In Mahone Bay, Nova Scotia zien we hoe vogelverschrikkers een attractie zijn geworden, in Maryland ontdekken we Glenstone, een ‘zensationeel’ privémuseum, en in Massachusetts staan we stil bij 250 jaar Boston Tea Party.

Scarecrow Festival, Mahone Bay, Nova Scotia (Foto Shutterstock)
Scarecrow Festival, Mahone Bay, Nova Scotia
Foto: Shutterstock

En waarom dragen hele Amerikaanse families eenzelfde T-shirt? Wat zijn de belangrijkste Amerikaanse uitvindingen? Waarom is de American Bald Eagle de nationale vogel van Amerika? En wat heeft de voormalige gevechtspiloot Si Spiegel met de kunstkerstboom te maken? Dat kunt u allemaal lezen in de nieuwe wintereditie. Ter afsluiting volgen ook nog mooie winacties en de column van Tom Kleijn, tv-presentator en oud-correspondent in Amerika.

AmericA Magazine is vanaf 1 december 2023 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus, wat bovendien ook nog eens goedkoper is? U kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: americamagazine.nl/abonnement