Danny & The Americans

Vanaf vrijdag 28 juli 2023, 21.05 uur, VPRO, NPO 2 en YouTube

Danny Ghosen reist in Danny & The Americans langs de rafelranden van de Amerikaanse samenleving op zoek naar waar het wringt. Dat doet hij op zijn eigen manier: onbevooroordeeld en nieuwsgierig.

Aflevering 1: Killerdrug Fentanylvrijdag 28 juli

Danny Ghosen gaat in San Francisco in gesprek met gebruikers van Fentanyl. Nooit eerder had Amerika te maken met een drug die zo goedkoop, verslavend en verwoestend is.

Aflevering 2: Cowboys, gangs en guns, vrijdag 4 augustus

Danny Ghosen gaat op pad met de mannen van ‘Urban Saddles’ in Los Angeles. Zij trekken op paarden de buurten van LA in om jongeren te behoeden voor het verkeerde pad en uit de handen van beruchte gangs te houden

Aflevering 3: De haat tegen Aziatische Amerikanen, vrijdag 11 augustus

Sinds corona en voormalig president Trump die corona ’de Chinese griep’ noemde, worden Amerikanen met een Aziatische achtergrond genegeerd, uitgescholden en aangevallen. Inmiddels zijn deze Amerikaanse Aziaten de snelst groeiende groep onder wapenbezitters.

Aflevering 4: Student en dakloos in de VS, 18 augustus

Danny Ghosen struint parkeerplaatsen langs de westkust af waar studenten in auto’s leven omdat ze geen geld hebben voor een huis.

Over Danny Ghosen:

Danny Ghosen (Beirut, 1978) begon zijn loopbaan bij MTNL (Multiculturele Televisie Nederland) maar stapte snel over naar PowNed waar hij opviel door zijn vasthoudendheid. Voor de EO maakte hij onder andere Rot op naar je eigen land. Sinds 2016 werkte Ghosen voor de NTR waar hij het veelgeprezen Danny in Arabistan en De slag om Libanon maakte. Sinds januari 2021 maakt hij Danny’s wereld voor de VPRO, waarin hij de kijker meeneemt naar nieuwe spraakmakende werelden, onzichtbaar voor de meesten, maar toch vlakbij, indringend en actueel.

Danny & The Americans: vanaf vrijdag 28 juli, 21.05 uur, VPRO, NPO 2 en YouTube

https://www.vpro.nl/programmas/danny-and-the-americans.html#dannyandtheamericans


Foto’s: VPRO